Search property or content

Our neighbouring areas

Albir | Costa Blanca

Albir ligger vid kusten, mellan Benidorm och Altea och är en del av Alfaz del Pi. De centrala delarna av byn har ingen höjdskillnad man tar sig lätt runt till fots. Bostadsområdena mot berget Sierra Heladas sluttningar ligger dock högt vilket ofta ger en fantastisk utsikt över området. Ett av Albirs mest populära promenadstråk och friluftsområden är vägen till fyren som ligger i det naturskyddade området Sierra Helada. Nedanför bergssluttningen finns naturliga stränder där båtar ofta lägger till. Albir har ett typiskt medelhavsklimat med heta somrar, milda vintrar och väldigt lite regn. Med över 320 soldagar om året är det inte konstigt att Albir blivit hem för flera nordeuropéer.

To the municipality page

Alfaz del Pi | Costa Blanca

Alfaz del Pí med de närliggande samhällena Altea och El Albir är ett område för den kräsne. Här är det aldrig långt till vackra stränder, mysiga traditionella spanska byar, höga berg och hövkvalitativa restauranger. De kustnära samhällena omgärdas av grönskimrande berg, apelsinlundar och azurblå havsvikar. Inom 20 minuter når man ett flertal golfbanor.

To the municipality page

Altea | Costa Blanca

Altea med sina grannbyar Altea la vella, Altea Hills och Mascarat är ett perfekt område för den som söker lugn och ro men samtidigt vill ha närhet till hav och stadsliv. Altea är en av de vackraste byarna på hela Costa Blanca. Den gamla delen ligger centralt på en kulle med kyrkan som högsta punkt. Runt om finns många små konstgallerier och restauranger utspridda på de vindlande gågatorna där man på kvällstid kan gå runt och insupa den speciella atmosfären eller varför inte sätta sig på någon av de många uteserveringarna. Altea har också en trevlig strandpromenad med många restauranger och en marina.

To the municipality page

Benidorm | Costa Blanca

Benidorm är en klassisk charterort som växer och växer. De vackra bukterna Playa de Levante och Playa de Poniente med sina långa gyllene stränder - ligger vid foten av 1 558 m höga berg. Bergen skyddar från nordanvinden och garanterar Benidorm ett varmt klimat året om med 19 grader som dagsmedeltemperatur på vintern! Som omväxling till stränderna kan du besöka några av de största och bästa temaparkerna i Europa t.ex. Mundomar - djurpark med exotiska och marina djur, Aqualandia - vattenpark och Terra Mitica - upplevelseparken som inte saknar något. Lägg sen till två fantastiska golfbanor samt butiker och restauranger så förstår du att det inte kommer att bli långtråkigt!. I den centrala gamla stadsdelen finns tapasbarer och mer genuina spanska kök med många mysiga restauranger. Norr och söder om den gamla stadskärnan står skyskraporna på rad och kvarteren är fyllda av turistbutiker, barer, nöjeshål. I Benidorm finns något för alla. Det är inte konstigt att denna sjudande stad är ett av det främsta semestermålen på Costa Blanca.

To the municipality page

Benissa/Teulada | Costa Blanca

Benissa ar en vacker liten stad belägen i den norra provinsen av Alicante. Vackra strander med vit sand och kristallklart vatten, höga berg och breda dalar med det ovanligt gröna landskapet bidrar alla till Benissas unika karaktar. Benissa är en av de äldsta städerna pa Costa Blanca med vackert bevarade byggnader från 1700 och 1800 talet. Grannstaden Teulada erbjuder en tyst och lugn atmosfär, med smala kullerstensgator som kantas av palmer och höga radhus alla målade i olika höstliga nyanser. Jordbruket är fortfarande av stor betydelse för staden och runt omkring odlas allt från oliver, vindruvor, citroner och apelsiner. Teulada har behållt sin spanska prägel med arv och traditioner trots att många holländare, tyskar och engelsmän har gjort Teulada til sitt nya hem.

To the municipality page

Callosa de Ensarria | Costa Blanca

.

To the municipality page

Calpe | Costa Blanca

Calpe med sina vita sandstränder, strandpromendad och otaliga restauranger är en av de mysiga städerna på Costa Blanca. Calpe är en trevlig historisk stad. De flesta människor som bor här jobbar med turism eller fiske. Gamla stadens centrum har typiska smala medeltida gator. Här finns ett brett utbud av boende, restauranger, barer och butiker. Här finns också de två naturskyddade områdena, saltsjön med anor från romartiden samt den imponerande klippan Peñón de Ifach som är ett av Costa Blancas mer emblematiska kännemärken.

To the municipality page

Cumbre del Sol | Costa Blanca

Cumbre del Sol är ett högklassigt bostadsområde med ett alldeles unikt läge mellan Javea och Moraira på den spanska Costa Blanca-kusten. Cumbre del Sol ligger 75 km från Alicante och 32km från Benidorm. I området lever ca 80 000 bofasta familjer och sommartid ökar antalet invånare betydligt.

To the municipality page

Denia | Costa Blanca

Mitt emellan Valencia och Alicante ligger staden Denia. Med en medeltemperatur på 19 grader och med över 300 soldagar om året har Denia med sina grannbyar ett rykte om att vara en av världens hälsosammaste platser, ett rykte som bekräftats av the World Health Organization (WHO). Denia erbjuder något för alla: sandstränder, spektakulära klippiga vikar, färgstarka fester (ingen annan stad i Spanien har fler av dem), fem närliggande 18-håls golfbanor utformade, bland annat av spanska världsklass spelaren Seve Ballesteros och José María Olazábal. År efter år har Denias stränder tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen "Blå Flagg Europa". Las Marinas, som ligger i norr, har 15 km av fina sandstränder - idealisk för simning och vindsurfing, medan söder om staden ligger fler steniga stränder och vikar Las Rotas med de närliggande Marine Reserve i Cape San Antonio är ett paradis för dykare och snorklare. I Denia finns även dussintals av fina restauranger och bokstavligen hundratals tapasbarer för alla smaker och plånböcker.

To the municipality page

Finestrat | Costa Blanca

Finestrats kommun ligger granne med bla med Benidorm och Villajoyosa. Kommunen är uppdelad i 3 delar, själva staden Finestrat, den nyare delen som ligger i mitten och sedan La Cala Finestrat som ligger vid havet. Staden Finestrat ligger ca 8 km från La Cala Finestrat. Själva stadskärnan är inte så stor, hela kommunen har bara 6000 invånare, men den gamla delen är väldigt mysig. Trånga gator, vitkalkade hus och när man kommer i närheten av bageriet så känner man lukten av nybakat bröd flera gator bort. I stadskärnan så finner man apotek, några mindre livsmedelsbutiker, några barer och banker. Sedan kan man gå upp till den lilla kyrkan som ligger på en liten topp och se den fantastiska utsikten över Medelhavet. I övrigt så finns det finna naturområden och en populär naturstig är att gå runt berget Puig Campana. I den nyare delen av Finestrat så är det där majoriteten av alla nybyggnationer görs. Där finns 2 stora shopping centers där, Centro Comercial La Marina och Carrefour. Där finner du många kända butiker, restauranger, livsmedelsbutiker och alla typer av butiker. Det finns också en liten tågstation som tar dig till antingen Alicante centrum eller ända upp mot Denia. I La Cala Finestrat är känd för sin fina sandstrand som är delad mellan städerna Benidorm, Finestrat och Villajoyosa. Där finner du mer ny byggnation och all typ av service som du behöver.

To the municipality page

Javea | Costa Blanca

På sydsidan av berget Montgo ligger en av Costa Blancas vackraste fiskebyar, Jávea, 80 km nordost om Alicante, med tre olika områden som vart och ett har en egen personlighet: den äldre inlandsbyn, hamnområdet och stranden. I de vackra hamnkvarteren kan man på kvällstid gå runt och insupa den speciella atmosfären eller kanske njuta av den ljumma kvällen på någon av de många uteserveringarna.

To the municipality page

La Nucia | Costa Blanca

Den lilla staden La Nucia ligger 10 km inlandet norr om Benidorm, trots sin närhet till den livliga orten, förblir staden en fredlig spansk enklav med ett attraktivt och väl utformat centrum och magnifik utsikt över kusten nedanför. Staden är känd för sin fina infrastruktur. Den lilla grannbyn Polop är byggd på en sluttning och omges av tunnland av apelsinodlingar. Polop är en typisk spansk liten by med välunderhållna gator och mysiga smala gränder. Polop bebos huvudsakligen av spanjorer och endast ett fåtal turister besöker staden. Mest känd är staden för sitt källvatten (Front dels Xorrets) som kan hämtas ur någon av de 200 kranarna. Vattnet sägs även kunna bota sjukdomar.

To the municipality page

Moraira | Costa Blanca

Moraira med dess omgivningar är, som många upptäkt en otroligt vacker del av Costa Blanca. Berg med vandringsleder med fantastisk utsikt och dalar med vingårdar, mandel och apelsinträd. Moraria har behållt sin prägel som genuin spansk medelhavsby, med en liten pittoresk hamn med mysiga restauranger och en vacker strandpromenad. Atmosfären här är lugn och avslappnad. På de gröna kullarna bakom byn breder villaområdena ut sig, och att köra den slingrande kustvägen ner till Calpe, som också kantas av vitrappade villor och lummig grönska, är en upplevelse.

To the municipality page

Polop | Costa Blanca

Polop är byggd på en sluttning och omges av tunnland av apelsinodlingar. Polop är en typisk spansk liten by med väl underhållna gator och mysiga smala gränder. Polop bebos huvudsakligen av spanjorer och endast ett fåtal turister besöker staden. Mest känd är staden för sitt källvatten (Front dels Xorrets) som kan hämtas ur någon av de 200 kranarna. Vattnet sägs även kunna bota sjukdomar.

To the municipality page

Villajoyosa | Costa Blanca

Den vackra byn Villajoyosa är beläget vid kusten på norra Costa Blanca endast 20 km norr om Alicante. Denna charmiga och pittoreska stad har en central sandstrand som slutar vid en småbåts- och fiskehamn. Byn är bland annat känd för de färglada fiskarbostäderna i ljusa, granna färger som ursprungligen användes för att hjälpa återvändande fiskare hitta hem! Villajoyosa har ett antal byggnader från dess historiska förflutna. Det finns romerska broar, en vacker gotisk kyrka vars vackra port ger en ingång till den gamla muromgärdade stadskärnan. Vakttornet från 1600-talet varnade för annalkande pirater.

To the municipality page

Read more about how we use cookies