Search property or content

Our neighbouring areas

Alella

Alella is a municipality of Maresme region, along the coast of Barcelona, located on the southern slope of the Marina mountain (Sierra Litoral), area of winemaking tradition and excellent gastronomy, only 18km away from Barcelona and very well connected by public transport and highway.

To the municipality page

Altafulla - Costa Dorada

Altafulla är en tyst och vacker by med medeltida rötter och århundrades gamla byggnader som är lokaliserade vid kusten av Medelhavet, mellan vattendrag och berg, omkring 80 meter ovanför havsnivå. År 2000 introducerades platsen på en världsarvslista av UNESECO eftersom det ligger tätt intill en gammal Roman villa vilket gör det en del av det romerska Tarraco-konsortiet. Byn ligger bara 10 minuter ifrån städer som Torredembarra och Tarragona med jättebra kommunikationer. Du är samtidigt bara en timme ifrån Barcelona, 45 minuter från El Prat flygplats samt 20 minuter från Reus flygplats. Byn är en nödvändig genomfart för både de som ska söderut i landet och de som ska till Peninsulas center.

To the municipality page

Arenys de Mar - Costa del Maresme

Maresme bildar en lång, smal kustremsa på ca 6 mil norr om Barcelona. Den sträcker sig mellan sluttningarna av kustbergen och Medelhavet upp till Costa Brava. Området är känt för sina vackra stränder och utmärkta fritidsfaciliteter och värd för en mängd olika aktiviteter för hela familjen att njuta av. Huvudstaden I detta område heter Mataró, Arenys de Mar, Calella, Canet de Mar, Caldes d'Estrac och Pineda de Mar är andra populära städer på El Maresme-kusten. Arenys de Mar har oändliga stränder och det finns flera att välja emellan. Om lugn och avkoppling är vad du letar efter är detta ett perfekt område för dig. Detta område är inte bara känd för sina fantastiska stränder utan även byggt upp ett gott rykte kring vin och gastronomi.

To the municipality page

Badalona

Badalona är en stad norr om Barcelona och är den tredje största staden i Katalonien efter Barcelona och L'Hospitalet de Llobregat. Badalona är en av favoritorterna för dig som vill bo i ett lugnare område med närhet till strand. Staden har en lång historisk tradition, och tack vare sitt läge vid kusten besöks den mycket av turister årligen. Det går snabbt och enkelt att ta sig till Barcelona med tåg, tunnelbana och buss.

To the municipality page

Barcelona - Barceloneta, Ciutat Vella

Barceloneta är ett gammalt fiskekvarter som byggdes under 1800-talet. Kvarteret är fyllt med gamla charmiga hus, barer och restauranger med uteserveringar. Närheten till stranden är vad som ger Barceloneta sin speciella puls. Under sommarhalvåret fylls stranden och gatorna av turister och Barcelonabor som njuter av sol och bad. Under vinterhalvåret är kvarteret lugnare och lokalbefolkningen med sin många vinterbadare tar åter över sitt kvarter.

To the municipality page

Barcelona - Barrio Gótico, Ciutat Vella

Barrio Gotico tillhör, tillsammans med El Born, ett av stadens äldsta områden. Områdets gator är snirkliga och smala och därför blir Barrio Gótico för många turister en stämningsfull labyrint av medeltida hus och gränder. Byggnaderna i gamla staden härstammar bland annat från romartiden, medeltiden och man finner även rester från den gamla stadsmuren här. Barrio Gótico är ett perfekt område för dig som vill känna smak av den spanska kulturen och bo i hjärtat av Barcelona.

To the municipality page

Barcelona - Born, Ciutat Vella

El Born ligger precis i hjärtat av den äldsta delen av staden (Ciutat Vella), något som bidrar till områdets stämning och stil. Området ligger nedanför Plaza Urquinaona, Via Laietana och Triumfbågen och Ciutadellaparken. Här är gatorna, eller gränderna, precis som i Barrio Gótico förvirrande smala och snirkliga - det är det som ger El Born dess charm. El Born är känd för sin bohemiska stil, sina kaféer, barer, restauranger och små designaffärer. De senaste åren har El Born blivit ett av Barcelonas trendigaste kvarter.

To the municipality page

Barcelona - Ciutat Vella

Detta fantastiska område betyder "gamla staden" på katalanska och utgör den äldsta delen av Barcelona. Detta distrikt innefattar några av de mest eftertraktade kvarteren Barri Gotic, El Raval, Borne och la Barceloneta. Området är fyllt av vackra byggnader, pittoreska gågator, personliga restauranger och fik samt den historiska andan. Genom området leder den omtalade avenyn La Rambla vilket gör att närheten till stadspulsen är runt hörnet. Byggnaderna i gamla staden härstammar bland annat från romartiden, medeltiden och man finner även rester från den gamla stadsmuren här. De idylliska gatorna leder oss till Barcelonas äldsta byggnader och mynnar sedan ut till små torg fyllda med fina uteserveringar där du kan njuta av Spaniens goda viner och den inhemska maten. Ciutat Vella är ett perfekt område för dig som vill känna smak av den spanska kulturen och bo i hjärtat av Barcelona.

To the municipality page

Barcelona - Clot

El Clot är en av Barcelonas äldsta och mest historiska stadskärna. Clot består av mestadels av bostadshus men här finns även affärer, trevliga gågator, stora lekplatser och skolor. Clot-marknaden ligger vid ett vackert torg, bortom trafik och oväsen. Det är ett mycket välkänt område, omgivet av alla typer av tjänster och butiker. Clot har sin egen charm och stil som utmärks av många äldre historiska byggnader som påminner oss om dess industriella förflutna. Clots grannområden består av Glories med sitt stora kommersiella utbud av kontor och företag och Poblenou med stranden. Kommunikationerna är utmärkta, och vi tar oss snabbt runt med flera buss- och tunnelbanelinjer, särskilt stationerna Encantes, Glorias och Clot.

To the municipality page

Barcelona - Eixample

Denna vackra stadsdel började inte byggas förrän mitten av 1800-talet. Eixample har kommit till att bli ett av Barcelonas trendigare distrikt med sina långa avenyer, exempelivs Passeig de Grácia, fyllda av butiker och fina restauranger. Det är ett av det mest tätbefolkade området i Barcelona och är en utgångpunkt i Barcelonas stad. Området har ett stort utbud av olika transporter som smidigt tar dig runt i staden, till stranden eller flygplatsen. Eixample är även en betydande stadsdel för framväxten av Art nouveau inom arkitekturen. Här kan man betrakta framstående arkitekters mästerverk som "La Pedrera" och "Casa Batlló" på Paseo de Grácia samt basilikan Sagrada Familia i Dreta de l'Eixample. Eixample är ett område för dig som vill njuta av restauranger i alla smaker, liv och kultur med den vackra vyn av bergen i bakgrunden.

To the municipality page

Barcelona - Gràcia

Grácia har med sin bohemiska atmosfär influerad av konstnärer, musiker och designers gjort stadsdelen unik. Grácia var tidigare självständigt och blev inte beroende av Barcelona förrän i slutet av 1800-talet. Den känslan lever kvar. På de små pittoreska gatorna är husen klädda av tätt hängande katalanska flaggor och trots att området ligger endast en kvart från centrala Barcelona är känslan annorlunda. Kvarteret har kommit till att bli ett mycket hippt område och innehåller ett flertal restauranger, saluhallar, katalanska barer och bland dessa är många organiskt influerade. Grácia är en historisk och levande stadsdel. Här har du närhet till Parc Güell som ingår i Unescos världsarv, parken som ritades och konstruerades av Antoni Gaudí. Metro och bussar leder dig ned till centrum och havet.

To the municipality page

Barcelona - Horta-Guinardó

Horta-Guinardó ligger i närheten av Gracia och ockuperar den högre denle av staden. Det här brukade vara ett område dedikerat till lantbruk och sommarhus och området är nu främst ett bostadsområde. Området är hem till Barcelonas två vackraste parker: Parque del Guinardó och Parque Güell, som är en publik park med trädgårdar och spektakulär arkitektur designad av mästaren Antonio Gaudí, som även arkitekten bakom La Sagrada Familia. Här ligger även de berömda Bunkrarna – en utkiksplats över staden.

To the municipality page

Barcelona - Les Corts

Les Corts är ett av 10 administrativa distrikt i Barcelona. I Les Corts ligger Barcelonas universitet samt flera högskolor. Här finns även flera av stadens mest exklusiva bostadsområden. I Les Corts ligger även Camp Nou, hemmaplan för FC Barcelona och Europas största arena. Les Corts ligger vid den sydvästliga infarten till Barcelona, med den långa boulevarden Avinguda Diagonal som genomlöper distriktet från kant till kant.

To the municipality page

Barcelona - Poble Sec

Hit kommer den som vill bo centralt men samtidigt komma bort från turister och de mer livligare områdena i Barcelonas stad. Poble sec är lugnt men har nära gångavstånd till de centrala delarna. Det är ett område som sprider ut sig från mitten av avenyn Paral-lel, som i sin tur går från Plaça Espanya till spetsen av hamnen. Distriktet är ett fint bostadsområde med vackra fasader och mysiga små torg. Poble Sec är omtalad för sin fina mat och här du får ta del av livet som en äkta katalan. Det ger dig även möjlighet till att bevittna den otroliga utsikten över hela Barcelona från det stora berget Montjuïc. Poble sec ger dig det mesta; ett vackert område, nära till grönska och underbar mat att njuta av.

To the municipality page

Barcelona - Poblenou/Vila Olimpica

Poblenou är ett gammalt industriområde där bland annat flera konstnärer omvandlat lager och fabriker till gallerier och loft. Här finns även flera konst- och designskolor vilket gör Poblenou till ett väldigt kreativt område och har på så sätt fått sin unika charm. Poblenou utgör ett stort område av Barcelona och når även medelhavet på sin södra sida. Detta är ett suveränt område för dig som vill hamna utanför Barcelonas centrum till ett lugnare och mer turistglest samhälle men fortfarande behålla närheten. I Poblenou får du möjlighet till det katalanska vardagslivet. Dess närhet till Barcelonas bästa stränder samt kombinationen av mysiga gator och grönska gör Poblenou väldigt eftertraktad. På boulevarden Rambla Poblenou som sträcker sig från avenyn Diagonal till den vackra stranden finns många caféer, barer och omtalade restauranger. Inte långt från Poblenou finner du Barcelonas oöverträffade nattliv som är beläget i Vila olimpica. Vila olimpica är ett område som byggdes upp i syfte till OS i Barcelona 1992. Även denna del har en oslagbar närhet till havet.

To the municipality page

Barcelona - Raval, Ciutat Vella

Raval är precis som Barrio Gótico och El Borne ett av stadens äldre kvarter. Området ligger vid den omtalade avenyn La Rambla vilket gör att närheten till stadspulsen är runt hörnet. De smala gatorna leder oss till Barcelonas äldsta byggnader och mynnar sedan ut till små torg fyllda med fina uteserveringar Rambla de raval är ett sånt exempel. El Raval kännetecknas av äldre hus, mindre gator, många små butiker och ett internationellt kulturliv.

To the municipality page

Barcelona - Sant Antoni

Sant Antoní gränsar till Poble Sec, Eixample och Raval och är ett mycket intressant och populärt område fyllt av trevliga restauranger och caféer. Från Sant Antoní når vi snabbt centrum och Las Ramblas, liksom Eixample och Paseo de Gracia. Det är ett lugnt, grönt och lummigt område med en skön känsla. Här finns bland annat Mercat de Sant Antoni som är en stor matmarknad. Vi har på helgen en stor bokhandel på Comte D’Urgell och närheten till Montjuic med alla dess faciliteter.

To the municipality page

Barcelona - Sant Gervasi

Sant Gervasi är Barcelonas mest välbärgade kvarter. Här finns det gott om privatskolor, kliniker och ambassadvillor. Det är ett väldigt mysigt område och delvis väldigt vackert. När man står längst uppe på gatan Muntaner och tittar ner över Barcelona så är det lätt att förstå varför folk så gärna vill bo här. Här finns mycket parker och grönområden och är bra mycket lugnare än centrala Barcelona.

To the municipality page

Barcelona - Viladecans

Viladecans är en modern och dynamisk stad som har upplevt en viktig demografisk tillväxt under de senaste åren. Statden innehar ett stort kulturellt utbud och lockar därav till sig turism, den har en närhet till naturen och fantastiska landskap vilket bidrar till dess charm. Det finns ett stort naturreservat, och en station bort med tåget når du vackra sandstränder omgivna av exotiska granskogar som är hem till flera spanska arter. Viladecans har även lyx att erbjuda, med breda gator och nya projekt syns det att området är på framväxt. Du har en unik närhet till flygplatsen, Barcelona C och kusten tack vare de bekväma pendeltåg som går och tar dig till Barcelona på 15 minuter.

To the municipality page

Barcelona C

Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och Spaniens näst största stad. Staden har de senaste 20 åren blivit ett riktigt populärt resmål bland svenskarna tack vare OS 1992. Barcelona är även en av världens mest besökta städer. Staden har enligt många allt; enastående kultur, pittoresk arkitektur, sol och bad, livligt nattliv, fantastisk gastronomi och självklart fotbollsklubbarna FC Barcelona och RCD Espanyol.

To the municipality page

Begur - Costa Brava

Begur är, tack vare sina stränder och gågator i Gamla stan, är en av de vackraste och charmigaste städerna på Costa Brava. På grund av sitt privilegierade läge är utsikten över vårt Medelhavet otroligt, men det som gör Begur speciellt är dess värme och en exceptionell livskvalitet där du kan hitta det bästa gastronomiska erbjudandet i området. Här kan du hitta alla typer av aktiviteter, så som bergsporter, golf eller ridning. Vackra naturreservat, stränder och vikarna är av överraskande kvalitet.

To the municipality page

Costa Brava

La Costa Brava, en la provincia de Girona y cuyo litoral nace en Blanes y termina en Francia, es uno de los principales destinos turísticos del mundo gracias a su increíble situación geográfica y su combinación del mar con la montaña. La Costa Brava es sol, playa, calas de aguas refrescantes y cristalinas, y también es sinónimo de tranquilidad, paseos por los caminos de ronda y poblaciones marineras con encanto, sin olvidarnos de la gastronomía, que tiene sustancia e identidad y que no es solo una forma de comer y beber, sino también un estilo de vida. Girona, la capital de la Costa Brava, tiene aeropuerto propio y unas conexiones ferroviarias fantásticas que conectan con Barcelona en menos de dos horas. Costa Brava, ligger i norr om Barcelona i provinsen Girona och vars kust sträcker sig från i Blanes till Frankrike. Costa Brava är en av de främsta turistmålen i världen tack vare dess otroliga geografiska läge och kombinationen av havet och berget. Costa Brava är sol, strand med genomskinligt vatten och har en miljö där man kan ta långa promenader i lugn och ro. Costa Brava består av flera orter, Girona är dess huvudstad och har även en egen flygplats. Från Barcelonas flygplats tar det cirka 1 timme och 30 minuter till Lloret de Mar och cirka 1 timme och 40 minuter till Tossa de Mar.

To the municipality page

Cubelles - Costa del Garraf

I södra Katalonien, i Garraf, ligger Cubelles som är en typisk by vid medelhavskusten. Dess läge mellan bergen och havet skapar harmoni mellan grönt från naturen och den vidsträckta blåa horisonten. Stranden är tre kilometer och kantas av små caféer och restauranger. Stranden är perfekt för bad då havet är rent och att promenera längs denna kuststräcka inger en känsla av ro. För dig som älskar bergen så erbjuder Cubelles fyra olika rutter tack vare sin natursköna omgivning, du kan även besöka floden Foix där den mynnar ut i havet. Även det gastronomiska utbudet är viktigt i Cubelles. Här finns en stor variation av katalanska maträtter, närheten till havet präglar de lokala restaurangerna. Förutom den typiska paellan – och katalanska ”arros negra” med aioli – kan du äta nyfångad fisk och njuta av en kopp cava från närliggande vindistriktet Penedés. Cubelles är framförallt väldigt lugnt, förutomen under sommaren firas ”festa major” som är ett firande av hela byn då många kommer på besök, men resten av året är detta ett ställe för att i lugn och ro komma närmre naturen men ändå vara nära Tarragona och Barcelona. Området har fint väder året om och erbjuder möjligheter till surfing och bad sent in på året.

To the municipality page

Cunit - Costa Dorada

Cunit har en lång sandstrand där du i lugn och ro kan njuta av den spanska solen. Cunit besöks ofta av spanjorerna själva, detta tack vare lugnet och den vackra naturen. Från Barcelona, Passeig de Gracia tar det en timme med tåg till Cunit. Sitges ligger endast 15 minuter bort med bil.

To the municipality page

El Masnou

El Masnou är en ort i Spanien. Den ligger i provinsen Província de Barcelona och regionen Katalonien, i den östra delen av landet, 500 km öster om huvudstaden Madrid. El Masnou ligger 27 meter över havet och antalet invånare är 22 288. El Masnou ligger i hjärtat av Maresme, en verkligt lugn och avkopplande område med orörda stränder.

To the municipality page

El Vendrell - Costa Daurada

Sant Salvador Beach on the Costa Daurada belongs to el Vendrell, at 35 minutes from Barcelona Airport, the area offers an unique and exciting flavors at our bars and restaurants on the Costa Dorada near Barcelona, Spain.Enjoy authentic Mediterranean dishes at Lo Mam Restaurant and indulge in international dishes or local flavors with a creative twist at our luxury Restaurant La Taula. There is a fantastique place for relaxing and enjoying the weather and the environment. It is also close of the famous vineyard area of Penedes, very famous for the excellent cavas and wines.

To the municipality page

Empordà - Girona

Likt så många andra städer, växte Albons fram runt ett slott och en församlingskyrka. I detta fallet var det Sant Gugat kyrkan som ligger uppe på en liten kulle på Baix Emporda. Idag är denna platsen till för en lugn livsstil, promenader och cykel turer längst fälten där du kan njuta av den fina naturen ute på landet. Om du bara har en dag ledig för ett besök i Albons, rekommenderar vi att du väljer den 13 oktober; då får du möjligheten att vandra med lokalbefolkningen på en pilgrimsfärd till det romerska kapellet Sant Grau för att hylla stadens skyddshelgon. Like so many other towns, Albons sprang up around a castle and parish church, in this case the church of Sant Cugat, set atop a small hill on the Baix Empordà plain. Today it's a place for enjoying a gentle pace of life, walking or cycling among crop fields that exude the essence of the county. If you have to choose just one day to visit Albons, make sure it's the 13th October; you'll be able to join local residents on a pilgrimage to the Romanesque chapel of Sant Grau to pay tribute to the town's patron saint.

To the municipality page

L'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet de Llobregat (spanska: Hospitalet de Llobregat, ofta förenklat L'Hospitalet) är en stad och kommun i provinsen Barcelona i Katalonien i nordöstra Spanien. Kommunen är belägen direkt sydväst om Barcelona. Staden gränsar till kommunerna Barcelona, Esplugas de Llobregat, Cornellá de Llobregat samt El Prat de Llobregat. L'Hospitalet är Kataloniens andra största stad med 254 804 invånare. Staden, som ligger vid floden Llobregat, är helt sammanväxt med Barcelona, Cornellà och Espluges.

To the municipality page

Lloret de Mar

Lloret de Mar, turistort i Costa Brava i Katalonien. Staden gränsar till Blanes och Tossa de Mar och ligger cirka 70 kilometer från Barcelona. Staden har ca 34 tusen invånare och tar emot över en miljon turister per år, vilket gör det en av Europas populäraste turistmål. Lloret de Mar har ett typiskt Medelhavsklimat med en medeltemperatur på 30 grader under sommarmånaderna. Stadens centrum är ofta fyllt med folk som kommer för att prova några av stadens många barer, kaféer, och restauranger. Genom en promenad i gamla stadsdelen finner man ett flertal byggnader med den charmiga modernistisk arkitektur som är typisk för denna region. Stranden i Lloret de Mars stadskärna är också den längsta, över en halv kilometer lång och erbjuder alla sorters faciliteter. För att få en bra känsla för området är det rekommenderat att vandra längs några av kustens utmärkta vandringsleder. En led tar en till det kända monumentet “La Dona Marinera" vilket erbjuder fantastiska utsikter till slutet av Llorets strand.

To the municipality page

Maresme

Maresme bildar en lång, smal kustremsa på ca 6 mil norr om Barcelona. Den sträcker sig mellan sluttningarna av kustbergen och Medelhavet upp till Costa Brava. Området är känt för sina vackra stränder och utmärkta fritidsfaciliteter och värd för en mängd olika aktiviteter för hela familjen att njuta av. Huvudstaden I detta område heter Mataró, Arenys de Mar, Calella, Canet de Mar, Caldes d'Estrac, St Andreu de Llavaneres och Pineda de Mar är andra populära städer på El Maresme-kusten.

To the municipality page

Mataro

Mataró, capital of the Maresme region, is a vibrant city, in constant transformation and with a rich cultural heritage which endows it with a personality of its own. Its privileged geographic situation - with the sea on one side and a coastal mountain range on the other - make the climatic conditions of Mataró ideal for enjoying the city. The city of Mataró is privileged to have its origins in Roman times. The valuable heritage of this period can be seen in the Roman villa of Tower Llauder, which dates back to the first century BC, and in the final buildings of the old quarter. Strolling through the streets of the city centre you can easily take a journey through the city´s history. This is a journey which takes you from the ancient Roman Iluro (the ancient Roman name for Mataro) to the baroque, from colonial architectural influences to an outstanding example of modernism from the hand of one of its most ardent exponents: the Mataró architect Josep Puig i Cadafalch. Mataró is a city to be experienced. Everything about it compels you to enjoy your stay, whether during the day or by night, and especially in the summer: the authentic and diverse gastronomy on offer with its most traditional and distinctive dish, cuttlefish with peas; the waterfront, with the fishing port and marina, with more than a thousand berths; the restaurants, open-air bars and cafes and beaches. The city also offers the visitor a large variety of shops, from traditional markets typical of the Mediterranean to small boutiques where you can find every kind of product from international brands to gifts and designer goods. Mataró is a well consolidated city with good transport links to the metropolitan area and other Catalonian regions. The transport network makes access to the city extremely easy, whether it be by public transport or by car. These are just a few of the reasons which make Mataró a city with excellent quality of life. Its services, green areas, privileged situation as a city by the sea, and wide range of activities expected of a dynamic city offering all kinds of events - cultural, entertainment, sporting and leisure - make the city an interesting place to visit, and an ideal place to live.

To the municipality page

Miami Platja - Costa Daurada

Miami Platja Den populära badorten Miami Platja ligger 30 km söder om Tarragona. De närmaste flygplatserna är Reus flygplats, 30km bort och Barcelonas flygplats 120 km bortom badorten . Miami Platja har 6,400 bofasta invånare men tar emot tusentals turister varje år under sommarmånaderna. Byn har ett typiskt Medelhavsklimat med 200 soldagar per år och en genomsnittlig temperatur på över 25 grader under sommarmånaderna. Den populäraste stranden i området är den en kilometer långa stranden, Playa Crystal. Denna långa gyllene sandstrand med kristallklart vatten erbjuder en mångfald av faciliteter för hela familjen och är beläget vid en trevlig strandpromenad och ett lugnt bostadsområde. Föredrar du lugnare och mer avskilda stränder finner man en mängd olika vikar bara 2 km bort. Här är det perfekt för att koppla av i solen eller ta en simtur i det kristallklara vattnet. På vägg mot öst ligger den vackra stranden Estany, den näst mest populära stranden i området. Det är väl värt att ta en kort biltur inlandet till den lilla staden Montroig del Camp för att njuta av fantastiska panoramautsikter över hela regionen.

To the municipality page

Montcada i Reixac

Montaca i Reixac är en del av Vallés Occidental och närheten till den katalanska huvudstaden gör att Montcada i Reixac har influerats mycket av Barcelona med många kulturella event och konstnärlighet, därför är området rikt på muséer, bibliotek, konserter, teater och självklart även cirkusen som har haft stora succéer under flera år. Det gastronomiska utbudet är generöst, men det finns även lokala restauranger med den klassiska katalanska charmen och matkulturen. Det som attraherar för besökare är de vackra naturområdena, perfekta för att njuta tillsammans med familjen. Montcada i Reixac, utöver goda kommunikationer till Barcelona, har även sin egen metro, Can Cuiàs.

To the municipality page

Pedralbes - Barcelona

Pedralbes området är det mest exklusiva när det gäller fristående bostadsfastigheter i Barcelona. Pedralbes är det enda området i Barcelona där du hittar ett begränsat antal småhus inom medelstora tomter. Det finns flera internationella skolor i närheten samt ledande lokala skolor och handelshögskolor. Stadens centrum ligger bara en kort bilresa bort och flygplatsen ligger 15 minuter med bil.

To the municipality page

Platja d'Aro - Costa Brava

Platja d'Aro är en av de lite större och livligare badorterna längs Costa Brava. Här finns något för alla smaker - butiker av alla slag, restauranger, barer, diskotek och vattensport. Det finns badmöjligheter vid den breda och till synes oändliga stranden i stadens centrala och södra del, eller vid en av de mindre badvikarna i de norra delarna. På badlandskapet "Aquadiver" lockar vattenrutschbanorna både stora och små. Under kvällen vaknar staden till liv och du möts av ett festligt myller av människor längs den långa huvudgatan. Vi törs påstå att det är omöjligt ha tråkigt i Platja d´Aro, och våra erfarenheter säger oss att såväl barn som vuxna njuter av denna stads glada atmosfär! Om du vill göra en utflykt finns många alternativ på nära håll. På en knapp timme är du i provinshuvudstaden Girona som har en äldre stadskärna och bjuder på bra shopping. Till den pittoreska fiskebyn Palamós tar du dig på tjugo minuter. De charmiga byarna Begur och Tossa de Mar finns också på behändigt avstånd.

To the municipality page

S'Agaró - Costa Brava

S’Agaró tillhör kommunen Castell-Platja d'Aro, i Baix Empordà (Girona). S’Agaró ligger mellan städerna Sant Feliu de Guixols och Platja d'Aro och skryter med sina närliggande stränder: Playa de Sant Pol, la playa de la Conca, el cabo de la Punta d’en Pau och las calas Pedrosa y Vaques. I närområdet har man bra access med infrastruktur och tar sig snabbt och enkelt till olika destinationer: motorväg (AP-7 och N-II), järnväg och flygplatser (S'Agaró ligger 97 kilometer från Barcelona-El Prat, som erbjuder direktflyg till över 200 destinationer) på nära avstånd finner vi även Gironas flygplats, bara en halvtimme med bil). Denna region ligger även i framkant vad gäller det Katalanska köket och omfattar många kända kockar med Michelin-stjärna.

To the municipality page

Salou - Costa Dorada

The Costa Dorada is one of the most famous coasts of Catalonia, and is located in the province of Tarragona. Its name, Dorada, refers to the golden color of its beaches, shaped by very fine sand, clear waters and wide natural landscapes. The Costa Dorada stretches along 92 km, an extensive coastline formed by 60 wonderful beaches and towns known for their beauty and their wide range of family tourism. Among these populations, Salou stands out, as well as enjoying magnificent beaches, because it has one of the largest Theme parks in the world, Port Aventura. Tarragona is also famous for its culture and vestiges of the Roman Empire, where its ancient monuments which survive today, are part of UNESCO’s heritage. All this coastline also offers us an infinite number of outdoor activities, in which the maritime landscape contrasts with that of the interior. Beach, hiking, horse riding or walking routes, all of them with family and next to our Mediterranean Sea

To the municipality page

Sant Just Desvern

Sant Just Desvern is a town in the province of Barcelona that, thanks to its commercial activity and its network of facilities and services, has become a small city. The town is integrated into the Collserola Natural Park, and stands out for its large parks and gardens. Besides caring for the environment, Sant Just Desvern has a very original urban typology, because preserves its oldest buildings and all modernist architecture. The connections in public transport to Barcelona are unbeatable, since it has 13 bus lines that connect Sant Just with Barcelona every less than 20 minutes. But there are also two urban lines: the JustTram, a veruy fast tram service, and the JustMetro, a new and modern metro line, L9, which goes from the University Zone and the Plaza Francesc Macià in Barcelona center to the Airport.

To the municipality page

Sant Marti - Barcelona

The district of Sant Martí stretches from the lower part of the old town, Ciutat Vella, and the Eixample, to the river Besós and showcases the most recent transformation of the city and its seafront. The regeneration of the former industrial area of Poblenou as the new technology district, 22@, the reclaimed city's beaches, and the completion of the section of the Avinguda Diagonal by the sea, are just some of the town-planning interventions that define modern Barcelona. The district of Sant Martí summarises the past and the future of Barcelona: the city's agricultural and industrial past and the future which looks to modernity with the transformation of neighbourhoods, reclaimed beaches and major projects of contemporary architecture. This area brings together highly interesting architectural and historical landmarks that also tell us about the past and the future, such as the former factories that have been converted into cultural facilities and modern buildings, and those in the waterfront area, the Forum, and 22@. As you walk through the neighbourhoods, you'll see how Barcelona's industrial past has left its imprint and is enjoying a surprising modernity that blends in harmoniously with new parks and green areas, such as the Parc del Clot and the Parc del Centre del Poblenou, which was designed by Jean Nouvel, or splendid beaches reclaimed for the city for the 1992 Olympic Games, such as the ones at the Olympic Village.

To the municipality page

Sant Pere de Ribes | Costa del Garraf

Sant Pere de Ribes ligger 4 mil söder om Barcelona och gränsar till de andra orterna Vilanova i la Geltrú, Sitges, Olivella och Canyelles. Staden har ca 30 000 invånare. Det är en gemytlig katalansk ort med en mysig stadskärna. Flera vinodlingar omringar orten och man kan finna diverse vinproducenter på nästan gångavstånd.

To the municipality page

Sants - Barcelona

The area of Sants is a 10 minute metro ride out of the centre of town and has its own distinct community feel from the rest of the city. The Barcelona Sants train station (Estació de Sants) is the focal point of the area and is one of Barcelona's largest and most well-connected stations with direct trains to the airport and destinations outside of Barcelona. Around the station there are several hotels which cater for business people who are in the area because the next-door area of Les Corts is a busy financial district, and there are sometimes conventions down at the Fira Convention centre in Plaça España. There are several metro stops, Sants, Tarragona, all of which are on the green line and will take you into the centre of town, Las Ramblas in 10 minutes. The area of Sants itself doesn't have that many attractions but the ease with which you can travel to areas of interest is a plus point. You could walk to gorgeous Plaça España and Montjuïc where there are attractions such as Poble Espanyol, the Magic Fountain and the Fira Barcelona events halls. In the other direction you may want to stroll to Camp Nou, Barcelona FC ground, or do a spot of shopping in the L'Illa complex on Diagonal. As for social life, there are many lovely restaurants in the area, as well as a few decent bars and the internationally known Space club is a 2 minute walk from the station. Sants even has its own little festival in August where the streets get dressed up and everyone goes dancing at night next to make shift stalls selling rum and coke. All in all, Sants is a quiet, mostly residential area, out of town but easily accessible. It would be a good choice for the more elderly, families or those who enjoy a good walk.

To the municipality page

Sarrià - Barcelona

This pretty neighbourhood is part of Barcelona's fifth district, Sarrià-Sant Gervasi. Sarrià was the last of the independent villages annexed by Barcelona in 1921. This could explain why it retains much of the original flavour and personality of its streets, buildings and local community. The locals proudly show off their neighbourhood which has always been one of the city's most prosperous. This former rural village became the place where Barcelona's affluent classes chose to live from the second half of the 19th century, due to its proximity to Collserola and its unique natural conditions, comprising green areas and springs. This meant that the traditional architecture of the neighbourhood, with its typical food market and century-old shops, has been joined by the typical summer villas of the Catalan art nouveau, or modernista period. The most important example is the Torre Bellesguard and its viaduct, which were designed by Gaudí. The Vallvidrera tunnels, which connect Barcelona with the neighbouring Vallès county, skirt the neighbourhood of Sarrià, which still retains the peaceful atmosphere and community spirit of years gone by, with green areas such as the Parc de l'Oreneta.

To the municipality page

Sitges - Costa del Garraf

Sitges är en liten stad i Katalonien ungefär 35 kilometer sydväst om Barcelona. Staden har ungefär 28 000 invånare och är kanske mest känd för sin filmfestival. Staden är även en känd badort för turister samt för Barcelonabor och har flera stränder. Barcelonaborna åker ofta till Sitges på helgerna och det finns flera luxuösa villor. Det finns ett stort utbud av barer och klubbar och ett intensivt nattliv

To the municipality page

Torredembarra

I vackra Torredembarra sträcker sig stranden flera kilometer. Här är du nära Tarragona, en av Spaniens mest historierika städer, och bara 45 minuter från Barcelona. I Torredembarras centrum ligger står färgglada hus på rad, på kullerstensgatorna finns fruktaffärer och mysiga caféer.

To the municipality page

Tossa de Mar - Costa Brava

Tossa de Mar kallades för "Det blå paradiset" av konstnären Marc Chagall. Den gamla staden från 1100-talet med smala, krokiga gränder och charmiga små hus omges av en stadsmur med väldiga torn, som vetter ut mot havet och Tossas härliga badvik. I centrum finns märkesbutiker, konstgallerier och souvenirbutiker. Atmosfären är spansk och det finns många bra restauranger och tapasbarer. Tossas sandstrand är bred och ligger skyddad i en vik. Utanför centrum finns flera mindre lugnare badvikar. Kuststräckan runt Tossa präglas av dramatiska klippformationer med slingrande bergsvägar med fantastiska vyer över havet. De närmaste grannbyarna S'Agaró och Sant Feliu de Guixols är värda ett besök och bjuder även de på vacker utsikt från flera fina badvikar. Trots att det är en av Costa Bravas största turistorter känns Tossa småskalig och trevlig med sina låga hotell längs vattnet. Stranden sträcker sig längs hela stan och har grov beige sand. Vid strandens slut i söder klättrar den gamla stadsdelen, Vila Vella, bakom stadsmuren. Här är kullerstensgatorna branta och kantas av gröna buskar och krukväxter. Högst upp vakar fyren. Vila Vella hade sin storhetstid under 1400- och 1500-talen och är den enda medeltidsstaden med murar som finns kvar på Kataloniens kust. Från torget är huvudgatan Carrer del Portal kantad av krogar. Flera är riktigt bra varav Guide Michelin-krogen La cuína de Can Simon är mest känd.

To the municipality page

Vilanova i la Geltrú - Costa del Garraf

Vilanova i la Geltrú är en stad som ligger mellan Barcelona och Tarragona. Ca 45 km söder om Barcelona och 10 km söder om Sitges. Historiskt sett var detta en fiskeby som nu har vuxit upp till en större stad med ca 65 000 invånare. Staden är känd för sin exklusiva hamn och strandpromenad.

To the municipality page

Read more about how we use cookies