Buscar propiedad o el contenido

Nuestras áreas vecinas

Aigües de Busot | Alicante

Al municipio página

Alenda Golf | Alicante

Alenda Golf

Al municipio página

Alicante C | Alicante

Ett växande antal skandinaver finner sitt drömhem vid Medelhavet här i Alicante. En historisk stad som bjuder på mycket fina boendemöjligeter. Både till de som flyttar hit permanent och de som söker ett andra hem vid Medelhavet. Närheten till flygplatsen och de täta turerna till Skandinavien har dessutom gjort Alicante till ett mycket populärt resmål för semester såväl som långweekend. Alicante stad har många olika ansikten: Den vackra stranden Playa Postiguet. De gamla kvarteren i El Barrio Santa Cruz med vackra gränder. Restaurangkvarteren, Esplanaden, Hamnen, Shoppingkvarteren runt Maisonnave, Saluhallen och de genuina stadsdelarna Carolinas Bajas och Carolinas Altas. Och högt över allt detta vakar den antika borgen Santa Barbara på sitt berg. Har man en gång besökt Alicante och dess omgivningar så vill man komma tillbaka. I Alicante bor de skandinaver som söker liv och rörelse, god mat och varierat utbud av bad, shopping och utflyktsmål.

Al municipio página

Arenales Del Sol | Alicante

Tio kilometer söder om Alicante stad ligger "Solens sand", Los Arenales del Sol, som började med ett hotell på 60-talet och idag vuxit till en populär semesterort på lagom avstånd till storstadens brus. Här finns trevliga restauranger och barer, turistbutiker, apotek, matvarubutiker och vackra sandstränder utrustade med både badvakter, duschar och toaletter

Al municipio página

Bonalba | Alicante

Bonalba, i utkanten av Alicante, erbjuder mysiga och pittoreska bostadsområden runt den populära och utmanande golfbanan med samma namn. Utsikten från Bonalba är fantastisk, på baksidan av San Juans fantastiska stränder och bergen innåt landet. Och i närheten ligger en av Europas största tomatodlingar.

Al municipio página

Busot | Alicante

Busot ett litet samhälle i utkanten av Alicante, erbjuder mysiga och pittoreska bostadskvarter och vackra naturområden. Närhet till den populära och utmanande golfbanan Bonalba och c:a 10 min bilfärd till Medelhavets vackra stränder. Även den 8 km långa playan i San Juan finns i närområdet. Utsikten från Busot är fantastisk, på baksidan av San Juans fantastiska stränder och bergen inåt landet. Och i närheten ligger en av Europas största tomatodlingar.

Al municipio página

Castalla | Alicante

Castalla är en mysig liten by med mycket historia som ligger cirka 30 minuters bilfärd väster om Alicante stad. Ett fantastiskt område för den som söker sig till en lugn miljö med tillgång till mycket friluftsliv. Med dess alla grönområden erbjuder Castalla perfekta vandrings- och cykelleder för den vill ta vara Alicantes vackra natur. Castalla är främst känt för deras slott som genom tiderna har härskats utav flertalet folkgrupper. Det gamla slottet står högt över den omgivande landsbygden och under romartiden var staden känt som ”Castra Altra” (det höga fortet).

Al municipio página

El Campello | Alicante

El Campello är en liten vacker by som vuxit och ännu växer. Endast 20 minuter norr om Alicante, även tillgängligt via TRAM tåget, gör att det blivit en populär förort till Alicantehuvudstaden. Här finns en flitig fiskeflotta som erbjuder färsk fisk dagligen på marknaden. Det fantastiska tornet som tittar ut över hamnen byggdes av Berbiska pirater och varnade med röksignaler när fiender var i antåg. Campello har gjort sig kända på sitt firande av den traditionella fiestan "Morer och Kristna" (moros y cristianos). Andra sevärdheter är bl.a de arkeologiska utgrävningarna i La Isleta, intill hamnen. Där har hittats föremål som tros komma från 3000 f.Kr. Man kan också se de gamla romerska fiskfabriker.

Al municipio página

Elche | Alicante

Elche - eller Elx som staden heter på katalanska - är en spansk stad i "la comarca de Baix Vinalapó" ("grevskapet av Baix Vinalapó"), i provinsen Alicante. Elche har både landsbyggd och kustsida, men majoriteten av staden ligger runt 15 kilometer från Medelhavet. Elche har dryga 235 000 invånare och är därmed den tredje största staden i regionen och den näst största i provinsen. Staden delas av en liten flod som rinner genom. Många arkeologiska upptäckter har gjorts i Elche, men det största och mest berömda fyndet var stenbysten av Lady of Elx (Elches dam), från 300-talet före Kristus. Idag finns Originalet finns nu på ett museum i Madrid. Den ursprungliga stadskärnan är "L'Alcúdia", cirka 10 kilometer från dagens centrum av Elche. Till en början var det en iberisk bosättning men sedan kom karthagerna och erövrade staden, därefter romarna. Efter detta tog Bysantinska riket över ett kort tag innan goterna erövrade området. Det var först under den moriska ockupationen som staden förlorade lite betydelse. Men efter att Jakob II av Aragonien tagit över staden från morerna på 1200-talet, kom Elche att börja växa igen. När järnvägen nådde fram på 1800-talet sköt invånarantalet i höjden. Framförallt har Elche blivit kända för sin stora produktion av skor. Men även deras årliga festor har blivit populära att besöka, samt den stora palmlunden "El Palmeral de Elche" som räknas som Europas största palmträdgård med över 11000 palmer.

Al municipio página

Gran Alacant | Alicante

Strax söder om Alicante, på Cabo de Santa Pola (Santa Pola-udden), har Gran Alacant kommit att bli en riktig förort till sin provinshuvudstad. Det var bland annat SKANSKA som var med att bygga både bostadskomplexet Gran Vista och El Faro (fyren). Den sistnämnde är belägen längst ute på klipporna mot havet där utsikten är svindlande. Här har även skärmflygarna sitt paradis med en ordentlig bergskam längs havet som ofta ger de rätta vindförhållandena. Nedanför bergskammen glittrar medelhavet, där istället kite - och vindsurfare tillbringar mycket tid. Och många tar med sig familjen och söndagslunchen ut i det gröna och spenderar hela eftermiddagen med varsin solstol parkerad längs havskanten eller under något skuggande träd. Den långa vägen mellan Los Arenales och Santa Pola är också ett populärt område för cyklister, joggare och andra motionärer. På somrarna monteras ett antal tillfälliga strandbarer upp längs havskanten - estilo chill out - och de brukar sällan stänga förrän det är dags att öppna igen framåt morgonkvisten. I Gran Alacant finns det sedan några år tillbaka även ett trevligt köpcentra som möter både leksugna barn och hungriga föräldrars behov. På Kinarestaurangen får man själv plocka sin mat från ett löpande band, och det har visat sig kunna underhålla både barn och vuxna, samtidigt.

Al municipio página

Playa De San Juan | Alicante

Många förälskar sig i San Juan och dess vackra stränder och mysiga strandpromenad. Här i området finns allt som kan behövas för både längre och kortare vistelse och boende. Området runt stranden har under de senaste 10 åren blivit Alicantebornas populäraste område p.g.a. av den väl utbyggda infrastrukturen, det utmärkta serviceutbudet och goda kvalitet, såväl på boende som leverne.

Al municipio página

Santa Pola | Alicante

Santa Pola var en av de mest framgångsrika fiskebyarna längs kusten, som också lärde sig göra affärer på det värdefulla saltet från saltsjöarna i området. Byn har som många andra mångfördubblats det senaste decenniet men trots sin expansion och övergång till att leva på turismen, känns byn ändå väldigt spansk och genuin. De nationella, likväl de lokala festerna (fiestas) tas på stort allvar. Besöker ni fiskauktionen nere i hamnen på eftermiddagen när båtarna kommer in, kan ni verkligen få uppleva Spanien från insidan. Härifrån går det dagligen båtar över till Tabarca, och varje måndag och lördag hålls det marknad i staden. För många har det blivit en trevlig vana att besöka någon av alla fiskrestauranger där dagens färska fångster serveras, sedan ta en promenad i sakta mak längs strandpromenaden eller besöka det lilla nöjesfältet där karusellerna snurrar hela sommaren. Man kan också slå sig ner vid Plaza de la Glorieta och njuta av vackra trädgårdar och terrasser eller den enorma panoramautsikten från Plaza del Calvario. Santa Polas stränder är ett populärt tillhåll för vind- och kitesurfare, och de spartanska strandbarerna med livlig atmosfär blir allt tätare för varje sommar. I den södra delen av staden ligger den viktiga saltutvinningsfabriken med meterhöga salthögar utanför, redo att skeppas på de utländska saltfartygen. Kanske är dock Santa Pola mest känt för sina naturreservat där lyckliga fågelskådare kan tillbringa dagar och veckor. Och vem kan låta bli att fascineras av de otaliga - ibland upp till 3000 - flamingos som håller till vid de halvmeterdjupa saltsjöarna. Fågelskådare eller inte så är en solnedgång vid dessa saltsjöar en närmast magisk upplevelse. TABARCA Den gamla berbiska piratön Tabarca, åtta sjömil öster om Gran Alacant och Santa Pola, är många spanjorers lilla stolthet. Det är med sina knappa 200 invånare den enda bebodda ö på många sjömil. Här lockar lugn och ro, stränder av smågrus till skillnad från sand, som varvas med spännande klippor och stenar. På söndagarna hålls det mässa i öns lilla kyrka, som nyligen renoverats. Trots att de flesta gör dagsutflykter till ön finns ändå två hotell här, så missar man sista färjan tillbaka till fastlandet kan man ändå få husrum för natten. På Tabarca lever spanjorerna upp till sitt rykte om "mañana, mañana". Ingenting går fort. Öns polisstation planeras lägga ner för det är så lugnt, och borgmästaren själv tillbringar mer tid i sin fiskebåt än på kontoret. På somrarna är ett gott råd att göra som spanjorerna, boka ett bord redan på morgonen vid ankomst. Framförallt om ni vill ha paella som fått tid att lagas med omsorg, men även för att försäkra er om att verkligen få ett bord när det väl är dags för alla äta. Oftast har färjorna, som tar er ut till ön, glasfönster i skrovet där man under resan kan få se marin flora och fauna på nära håll. Man har sedan några år tillbaka låtit göra marina naturreservat av stora delar runt ön och vart fiskebåtarna får gå är numera noga kontrollerat.

Al municipio página

Venta Lanuza | Alicante

Al municipio página

Más información sobre el uso de cookies