Buscar propiedad o el contenido

Nuestras áreas vecinas

Cartagena | Murcia

Cartagena är en charmig hamnstad längs Medelhavskusten. En dold vik omfattas av fem kullar som skyddar denna magnifika naturhamn. Det är en gammal stad som andas historia, mötesplats för kulturer och civilisationer som har lämnat ett djupt avtryck som fortfarande är synlig i dess gator, byggnader, torg och museer. Den stora romerska teatern är en av de största i Spanien och I anslutning har ni det vackra slottet som har en av dom bästa utsikten över staden. Charmen i Cartagena sitter i dom lyxiga byggnader och ståtliga gator och torg, såsom Casino de Cartagena, huvud gatan med dess stora affärer, rådhuset eller livliga torget i San Sebastian och San Francisco. Strandpromenaden i Cartagena är säkerligen en av de vackraste i Medelhavet, med breda promenadstråk av palmer, livliga uteserveringar, restauranger, museer och byggnader med modern design. Cartagena erbjuder besökarna möjlighet att promenera genom sina charmiga gator kantade med barer, restauranger, butiker och museer. Denna underbara stad är full av liv alla månader på året, med viktiga kulturella evenemang av internationellt renommé. Den mest kända är de största helgdagarna i kartagisk och romersk anda eller påsk processioner, dessa har tillkännagiven av International turist värde. Det finns också kända karnevaler som fyller staden med musik och färgstarka fester mellan månaderna februari och mars. Kusten runt Cartagena döljer små sandiga vikar som Cala Cortina och Fatares Beach. Dessutom har vi en av de bästa stränderna i Spanien Calblanque Natural Park, en av Medelhavets bäst bevarade naturskyddade reservat. En liten bit av paradiset som erbjuder den mest okända och oförstörda av regionen Murcia och Medelhavet. För dykare i området är Cabo de Palos en dröm, utnämnd till Europas bästa dykvatten. Destinationen är omtalad för sin naturliga skönhet och väl bevarande skeppsvrak i havsbotten, med platser som Cape Tiñoso eller marint reservat i Cabo de Palos och Islas Hormigas finns det något för alla dyk sugna. Allt detta gör denna stad de mest lockande turistmål i Medelhavet. Bienvenidos!!!!!

Al municipio página

La Manga | Murcia

La Manga La Manga är en 24 kilometer lång landremsa som skiljer Medelhavet från Mar Menor. La Manga betyder "ärmen" spanska och det är en ganska bra beskrivning på hur den ser ut. Det är en fantastisk plats att besöka på sommaren när det är mycket liv i rörelse eller under vintern när det är ganska lugnt och tyst. Landremsan avskiljer Mar Menor från Medelhavet, vilket gör den till Europas största lagun. Den har en yta på 130 kvadratkilometer och ett maximalt djup på 8 meter. Det finns 44 kvadrat kilometer strand längs båda kusterna. Det kristallklara vattnet är varmt ca 5 grader varmare än Medelhavet på andra sidan. Eftersom det är en lagun så är vattnet lugnare och vågorna betydligt mindre än grannen Medelhavet. Här kan du njuta av vackra stränder med vit sand, klippformationer, hav och massor av vattensporter med egna skolor. Ett stort utbud av barer, kaféer, restauranger, hotell och butiker som kantar längs strippen. Här finns det även en imponerande småbåtshamn, kallas Tomas Maestre Marina där du kan sitta och beundra båtarna eller ta en båttur över Mar Menor alternativt ut på Medelhavet. Här har du allt du kan tänkas behöva på din semester. Strax söder om La Manga hittar du den gamla fiskebyn Cabo de Palos som har Europas bästa dykområde, och Europas bästa golf resort La Manga Club som har tre 18-hålsbanor och all service du kan tänkas behöva. Med 320 soldagar per år kommer man hit för att slappna av.

Al municipio página

La Manga Club | Murcia

La Manga Club är utan tvekan ett av världens ledande sport och fritid resorts. Den har fått flertalet utmärkelsen bl.a Europas bästa golf resort. Det ligger inom 700 hektar i södra Murcia län, med utsikt över det klara vattnet i Mar Menor och gröna gräs områden gör naturen oslagbar. San Javier international är den närmaste flygplatsen bara tjugo minuter från La Manga Club och Alicante drygt en timme bort. Båda dessa flygplatser betjänas av ett antal lågpris flygbolag från olika flygplatser i Europa. La Manga Club har tre mästerskapsbanor, tjugoåtta tennisbanor och ett fantastiskt Par 47 bana och en svår bemästrad putt anläggning. Här finns även en underbar fotbolls anläggning där flera landslag och några av Europas största klubblag har tränat. Det finns ett enormt utbud av restauranger och barer, och dom har en egen mataffär, bank, apotek och läkare. La Manga Club Spa erbjuder ett toppmodernt gym, bastu, ångbastu, jacuzzi, privata behandlingsrum och en tjugofem meter långt uppvärmd inomhuspool. Fastigheterna i La Manga Club identifieras genom att tillhöra en gemenskap, var och en erbjuder en variation av faciliteter och boende. Alla samhällen i La Manga Club ligger inom en hästskoform av anlagda berget i ett område av 700 hektar med utsikt som sträcker sig över till Mar Menor lagunen och därefter till Medelhavet. Egenskaper varierar från studiolägenheter till enskilda villor med en mängd variationer i stil och storlek på boendet. Vissa ligger med trädgårdar i anslutning till en av de golfbanor, andra är högre upp i sluttningen med fantastisk utsikt sträcker sig över La Manga Club och därefter över havet. Säkerheten i La Manga Club är i toppklass med dygnet runt bevakning av ett stor enhet och här finns det till och med en egen ambulans och brandkår.

Al municipio página

Las Terrazas och La Torre | Murcia

Las Terrazas och La Torre Golf Resort: Båda dessa två resorter är mycket populära områden med fina goldbanor, välskött område med mycket grönska och 24-timmars övervakning. Endast 30 minuter till San Javier flygplats och 1 timme till Alicantes flygplats. Även nära till storstaden Murcia och charmiga Cartagena. La Torre är ett lyxigt område som består av fastigheter som är utformade för att passa alla. Lägenheter, radhus och villor som ligger kring en 18-håls Nicklaus-designad golfbana. Här finns det ett 5-stjärnigt hotell med 133 lyxiga rum, spa, gym och en mängd olika resturanger som kommer att glädja både gäster och invånare. Utöver detta fantastiska hotell så finns det även kongresscenter, affärer, snabbköp, tennisbanor, flertal pooler – allt du behöver. Fantastiska La Torre Golf Resort är beläget runt en underbar sjö och bara några kilometer från Mar Menors bästa stränder. Värt ett besök!!

Al municipio página

Los Alcázares | Murcia

Los Alcázares Los Alcázares är en liten, men växande stad vid kusten "Costa Calida", här har fiskebåtarna guppat och spabaden dominerat sedan romarriket. Men nu har nordeuropéer insett att denna underbara fiskeby erbjuder så mycket mer. Mar Menor (lilla havet) är Europas största saltvatten lagun. Ansluten till den intilliggande Medelhavet genom flera kanaler, har Mar Menor en yta på nästan 20 km² och det faktum att det är alltid 2-4 grader varmare än i Medelhavet, gör det till ett mycket populärt resmål för kitesurfing, vindsurfing, segling och andra vattensportentusiaster. Los Alcázares strand har fått blå flagg klassifikation som är ett erkännande av renlighet och underhåll av stränder längs Mar Menor, Priset delas ut årligen av det Spanska turist institutet. Med ca 170km² strand längs Mar Menors kust så finns det garanterad din lugna favorit badplats. Golf Los Alcázares har flera prisbelönta golfbanor i närheten. Roda Golf, La Serena Golf, det femstjärniga Intercontinental Mar Menor Golf & Spa Resort, och det femstjärniga La Manga Club som har vunnit "Bästa golf resorten i Spanien". Båda är banor och femstjärniga resorts inom en kort avstånd från stranden och staden Los Alcázares. Regionen är en välkänd golfdestination på grund av det varma vinterklimatet och olika varierande golfbanor i området. Banorna är öppna året runt och erbjuder uppehälle för golfälskare. De flesta av golfbanorna har någon form av Bermuda gräsblandningar och underhålls väl året om. La Serena Golf - byggdes 2006. Roda Golf - ligger mellan Los Narejos och Roda. Intercontinental Mar Menor Golf och Spa (18 hål Nicklaus design) La Torre Golf - i den populära Polaris World. (18 hål Nicklaus design) La Manga Club - en av Spaniens bästa golfbanor ligger också inom 20 minuters bilresa från Los Alcázares, med 3st(!) 18 håls banor inom området. Hacienda Riquelme Golf Resort - (18 hål Nicklaus design) La Peraleja Golf - Härlig naturlandskap El Valle golf - (18 hål Nicklaus design) Regionen är också känd för Nicklaus Golf Trial. Los Alcázares är också värd för många fiestas och festivaler under året, inklusive en stor medeltids marknad i slutet av varje mars, och dom sista två veckorna i augusti firas, "La Huerta" som är en internationell festival och högtid i firandet av regionens status som handelsträdgård i Spanien.

Al municipio página

Mar Menor | Murcia

Södra Mar Menor "Världens största swimmingpool" kallas Mar Menor, "Lilla havet" är ett salt lagun i sydöstra delen av regionen Murcia. Medelhavet stoppas av La Manga och bildar denna varma lagun. Med en yta på nästan 170 kvadratkilometer och en kust längd på 70 km, håller sig vattnet några grader varmare än Medelhavet, det kristallklara vattnet blir aldrig djupare än 7m. Längs den södra kusten av Mar Menor har du flertalet lugna semesterorter, Mar the Cristal är en av flera orter som erbjuder turister sol, sandstrand, mat och Chiringuito. Los Nietos, Islas Menores och Playa Honda är okända ur skandinavers resmål men här har spanjorer och britter hittat hit under sommaren. Hör havets brus och milsvida stränder så långt ögat kan nå, sätt dig ned på en Chiringuito som är Spaniens motsvarighet till den svenska glasskiosken och där kan du beställa en iskall mojito med lite snacks på sidan innan du promenerar till den lokala tapas baren med utsikt över La Mangas strip. Cabo de Palos är en gammal fiskeby som fortfarande huserar flertalet fiskare. Dykare över hela världen kommer hit för att njuta av medelhavets vilda invånare. Här kan du promenera vid fiskebåtarna och underhållas av morgonförsäljningen eller titta på katterna som får sin del av fångsten. Längst ut på udden ligger fyren från 1865 och har orienterat miljoner av sjömän. Omgivet av milslånga stränder och bergiga områden kan inte naturparken Calblanque bli mer magnifik. Islas Hormigas är ett fridlyst naturområde under vatten, erfarna dykare anser att det är ett av de bästa dykområdena i hela Spanien, en av anledningarna är de flertalet fartyg som har gått under i havet utanför Cabo de Palos och som erbjuder spännande möjligheter till dykäventyr.

Al municipio página

Mar Menor Resort | Murcia

Mar Menor Golf Resort Endast 10 minuter till San Javier flygplats och knappt en timme till Alicante flygplats finns det lättillgängliga möjligheter att ta sig till den lyxiga Mar Menor Golf Resor. Här finns det ett 5-stjärnigt hotell med spa och 4 olika restauranger. Du kan välja mellan färgglada fristående hus eller lyxiga lägenheter med fantastisk utsikt och gemensamma pooler. Denna resort är 1,5 miljoner kvm stort och erbjuder något för alla. Här kan du syssel sätta dig med ett 18-håls golfbana designad av Jack Nicklaus, paddel tennis, yoga, vattengymnastik, vinprovning, målar kurser, utomhusbio eller kanske en kvälls barbecue. Om det önskas flera alternativ så ligger Mar Menors vackra sandstrand bara tio minuter bort och där erbjudes segling, windsurfingskola och kajaker som alla kan njuta av. Åker man en halvtimme in i landet kommer man till Murcia stad, där finns det allt en spansk storstad har att erbjuda. Det finns flera alternativ för dom minsta, vad sägs om två lekplatser med gungor och ruschkanor, barndisco eller sommarlekskola med resortens barnpedagoger. Spanskt, Italienskt, amerikanskt, irländskt, japanskt eller kanske lite medelhavs mat erbjuds i denna resort här finns det även en bar och ett diskotek på somrarna. Bara 10 minuter bort i Los Alcazares finns det ytterligare 50-tal restauranger. Anläggningen har ett dygnet runt bevakning och hela området är inhägnat för högsta säkerhet, här finns det en när livs, bank, frisör och turistcenter som hjälper alla med lite av varje. All grönska i resortens naturområde sköts utav erfarna trädgårdsmästare. Kom hit och njut av livet.

Al municipio página

Mazarrón | Murcia

Staden och hamnen Mazzarón ligger i hjärtat av Costa Calida kusten. Hamnen ligger fem minuter med bil från staden och med både San Javiers flygplats och Alicantes flygplats nära till hands ligger denna stad perfekt. I hamnen finns en fiskmarknad som har allt typ av fisk man kan tänka sig och med väldigt tilltalande priser. Här är det fullt av mysiga restauranger och barer med underhållning. Tycker du om historia finns det Romerska museumet för salt konservation av mat som är väl värt ett besök. Detta område är mest känt för kusten, här ligger ett långt pärlband av pittoreska spanska byar med paradis stränder och med ovanligt många namngivna halvöar. Mazarron innehar också den största sträckan av obebyggd Medelshavskust i Europa och upplevs bäst genom någon av vandringslederna. Utmed kusten finns utöver allt detta också ett flertal hamnar där du kan testa på alla möjliga vattensporter som vattenskidor, paddling eller fiske. Bara ett stenkast bort ligger flera byar som du absolut inte får missa. Isla Plana som har allt du behöver. La Azohia där tiden står stilla som är perfekt för avkoppling och Bolnuevo där du har dom kända sanddynerna. I alla dessa byar hittar du fullt av orörda stränder med kristallklart vatten och restauranger med genuin spansk mat. Kom på besök och upptäck äkta spansk kultur och mat, du kommer inte vilja åka hem igen!

Al municipio página

Murcia | Murcia

Murcia Murcia är fortfarande ett relativt okänt turistmål för nordeuropéer, speciellt i jämförelse med närliggande kuststäder. Det är den sjunde största staden i Spanien och befolkas av ca 500 000. Här blandas historiska monument med bevarade byggnader från början av 1000-talet. Denna storstad har det mesta att erbjuda i shopping och nöjesattraktioner. Det är enkelt att göra dagsutflykter till Murcia med bil för den ligger centralt i provinsen och har en utbyggd infrastruktur. Här kan man sätta sig ned i en spansk tapasrestaurang och njuta av dom lokala delikatesserna som kanske har producerats där du bor. Med flertalet moderna inomhus shoppingcenter erbjuder dom något för alla åldrar. Den stora vattenparken erbjuder äventyrliga attraktioner och en känd djurpark i staden. Bergsbyarna runt omkring är väl värda en dagstripp, dom representerar den riktiga Spanien där folket fortfarande sover siesta och på vintrarna kan det även snöa i dessa naturområden. Vackra djupa dalar och magnifika berg gör det lätt att underhålla alla naturälskare. Strax norr om staden finns det flertalet välbesökta vingårdar och olivodlingar som passa alla kräsna smaklökar. Klimatet är milda vintrar och varma somrar med låga nederbördsnivåer.

Al municipio página

Roda Golf | Murcia

Roda Golf Roda Golf är ett privat och exklusivt området där det finns allt en semester- såväl som permanentboende kan tänkas behöva. 1,5 km från Mar Menors fantastiska stränder. 18-håls golfbanor, tennisbanor, padelbanor, flertal pooler, 24 timmars områdesbevakning, gym, barer, restauranger och mycket mycket mer. Området Roda ligger dessutom i bekvämt avstånd till två internationella flygplatser med goda kommunikationsmöjligheter. Murcia City ligger endast 10-15 minuter från området. Golf Roda Golf är utsedd till en av de bästa golfbanorna i Murcia. Denna topprankande golfbana har strategiskt placerade bunkrar, tre stora sjöar, strömmar och över 2000 träd, blandningen mellan buskar och växter lägger till en vacker färg på banan. Roda Golf är designad av Dave Thomas som är en av de mest prestigefyllda europeiska golfdesignerna. Bienvenidos!!

Al municipio página

San Javier | Murcia

Santiago de la Ribera & San Javier Santiago de la Ribera är en härlig kuststad som befinner sig i norra Mar Menor. Stranden sitter ihop med Lo Pagans kustremsa och är ett populärt promenadstråk för invånare och turister. Det började som en enkel fiskeby och har nu vuxit till ett populärt semestermål som lockar inte bara spanska men även turister från hela Europa. Santiago har en modern känsla, även om det fortfarande behåller sin "fiskeby" atmosfär. Den har en mycket vacker strandpromenad, som är kantad av ståtliga palmer och mysiga Chiringuito. Härifrån kan du ta en båttur ut över det lugna vattnet i Mar Menor, till La Manga på motsatt sida. Det huvudsakliga shoppingområdet är i staden San Javier, där finns det butiker i dom gamla smala gatorna som erbjuder det man kan tänkas behöva, på onsdag förmiddagar samlas lokala bönder och handlare för stora gatumarknaden. I kommunen San Javier har vi The General Air Academy, som är ett utbildningscentrum för piloterna i flygvapnets högkvarter och Eagle aerobatic laget. Under juni månad har dom sin stora flygshow som lockar tusentals åskådare, om du skulle missa dom så kan du se dom från "Playan" när dom övningsflyger strax ovanför strandremsan. San Javier international flygplats delar anläggningar med akademin, som idag är den enda flygplatsen i regionen. San Javier är också internationellt kända för sina sommarfestivaler, här finner vi Internationella Jazz Festivalen och festivaler av teater, musik och dans som drar lokala och internationella entusiaster. Kom hit och njut!

Al municipio página

San Pedro Del Pinatar | Murcia

San Pedro del Pinatar & Lo Pagan Den gamla fiskebyn är beläget på den norra delen av Mar Menor, namnet kommer från en liten kyrka fiskarna tillägnade San Pedro helgonet som beskyddade dom till havs. Fisket är än idag en viktig inkomstkälla för byns invånare som även håller fiskmarknaden vid liv tidigt varje morgon. Turistverksamheten är fortfarande ganska blygsam men flera har öppnat ögonen för denna dolda pärla. Här finns det allt ifrån mysiga fiskrestauranger till flamencobarer där dom eldiga spanjorskorna visar sina danskunskaper. Lo Pagan är känt för sitt helande lerbad, folk över hela landet vallfärdar ned till den hälsosamma gråa leran. Saltsjöarna i Lo Pagan är en naturlig tillflyktsort flera än hundra olika fågelarter som i sin tur lockar till sig fågelskådare och naturälskare. Vi får inte glömma dom underbara stränderna som är folktomma och kraftigt varierande mellan det blåsiga vågiga havet eller den kristallklara varma lagunen. Här finns något för alla semesterfirare.

Al municipio página

Más información sobre el uso de cookies