Danska

Vejen hjem – at købe og sælge bolig i Sverige

At købe eller sælge en bolig er ofte en af livets største handler, og det kan være vanskeligt at være helt inde i alle dele af processen. Derfor vil vi her gøre det lidt lettere for dig at navigere rundt på det svenske boligmarked og på den måde skabe forudsætninger for en tryg bolighandel.

Vi kan også formidle kontakten til en tolk, som kan være behjælpelig i vigtige dele af din bolighandel. Du er velkommen til at kontakte et af vores kontorer.

Under overskrifterne nedenfor kommer vi med en beskrivelse af Sveriges boligmarked samt forklarer, hvordan processen ser ud ved en bolighandel.

Boligformer i Sverige

Mæglerrollen

Forberedelser før boligkøbet

Boligfremvisingen

Undersøgelse og besigtigelse

Budgivningen

Kontrakten

Tiden mellem kontrakt og overtagelse

Overtagelsesdagen

Hvad indgår i boligen?

Hvis der alligevel sker fejl

Nybyggeri – købeguide til boligret

Nyproduksjon - kjøpsveileder for andel i borettslag

Seks hurtige tips på vejen – hjem!

  • Skab dig et godt overblik over boligmarkedet og prisniveauet. Sæt dig ind i statistikker og boligannoncer på fx Hemnet.se, Maklarstatistik.se eller se nærmere på mæglernes egne hjemmesider.

  • Sørg for at indhente et skriftligt lånetilsagn. Tal med flere banker om finansieringen af boligen og hvilke regler, der gælder i Sverige.

  • Gå til flere boligfremvisninger. Besøg forskellige boligområder og gå til mange fremvisninger for at danne dig et indtryk af, hvor du vil bo og hvilke kriterier du søger i dit fremtidige hjem.

  • Husk på, at bud ikke er bindende, og at intet er sikkert, før både køber og sælger har underskrevet kontrakten.

  • Stil mange spørgsmål til mægleren og gør brug af hans/hendes viden. Mæglere i Sverige hyres af sælgene, men skal også varetage køberens interesser.

  • Glem ikke at undersøge boligen. I Sverige har køberen omfattende undersøgelsespligt. Gennemgå den bolig, du vil købe, omhyggeligt, og benyt eventuelt en synsmand til opgaven. Hvis du har planer om at købe retten til en bolig i en boligforening, er det også vigtigt, at du undersøger foreningens økonomi.