Buscar propiedad o el contenido

Nuestras áreas vecinas

Almuñécar | Costa Tropical

Almuñécar är en genuin, andalusisk kuststad strax öster om Nerja på Costa Tropical i Granadaprovinsen. Den gamla stadskärnan i centrum består av vitkalkade hus, trånga gränder och vackra torg. För de historiskt intresserade finns museét Cueva de Siete Palacios, den moriska borgen San Miguel samt en välbevarad akvedukt från romartiden. I den botaniska trädgården, Majueloparken finns unika och tropiska växter. Det finns flera fina badstränder längs den 6 km långa palmkantade strandpromenaden. Här finns även ett stort vattenland och akvarium. Bergen runtom staden bjuder på fantastiska vandringsleder. Det ordnas även ett antal festivaler varje år, bland annat en känd jazzfestival som hålls i juli. Almuñécar ligger centralt på Costa Tropical och efter bara omkring en timmes bilfärd nås storstäder som Málaga och Granada, den senare berömt för världsarvet Alhambra. I närheten finns också skidorten Sierra Nevada vars liftsystem upp till 3300 meter över havet ger en fantastisk utsikt!

Al municipio página

Frigiliana | Costa del Sol

Frigiliana är den enda byn i Malagaprovinsen som räknas till en av Spaniens 34 vackraste byar. Den pittoreska, vita bergsbyn med sina vindlande, branta gator har blivit prisbelönt många gånger för sin skönhet vilket har inspirerat många konstnärer och artister genom åren! Frigiliana omges av ett böljande, dramatiskt landskap och här växer frukt och grönsaker, som vindruvor och oliver. De mest kända lokala produkterna är honungen av sockerrör samt det söta Frigilianavinet. Från byn har man en bedårande utsikt över Medelhavet. Byn är perfekt placerad med solen som värmer till sent på kvällarna då temperaturen börjar falla. Här kan man kombinera det bästa av allt! Sierra Nevada med skidåkning är ca en och en halv timmes bilresa bort. Vill man åka ner till havet och bada tar det ca 10 minuter. De vackra vyerna av bergen och det avkopplande bylivet njuter man med fördel av på plats!

Al municipio página

La Herradura | Costa Tropical

La Herradura är en vacker kustort strax öster om Nerja på Costa Tropical i Granadaprovinsen. La Herradura är välkänd för den vackra bukten formad som en hästsko, därav namnet, och den speciella omgivningen med höga berg och enastående utsikt. Eftersom La Herraduras strand ligger mellan två uddar är stranden nästan alltid i lä från hård vind. Orten är favorit för många som gillar vattensporter, speciellt dykning och segling. Här finns en trevlig småbåtshamn med ett urval av restauranger och butiker. Förutom lägenheter och radhus i de centrala delarna hittar man här spektakulära egendomar utplacerade på flera gräddhyllor. Härifrån är det omkring 70 kilometer till Málagas flygplats och rakt norrut ligger Granada.

Al municipio página

Maro | Costa del Sol

Maro är en genuin spansk by med vitkalkade hus vid havet, omgiven av ett naturreservat. Maro ligger några kilometer från Nerjas centrum och tillhör Nerja-regionen. Centrum består av traditionella byhus, mysiga uteserveringar, lokala små butiker, en lugn atmosfär och vacker havsutsikt. Det går att promenera till de otroligt vackra badstränderna La Cala de Maro och Playa de la Caleta från Maros centrum.

Al municipio página

Nerja | Costa del Sol

Nerja kallas för pärlan på Costa del Sol. En pittoresk Andalusisk småstad med vitkalkade hus vid Medelhavet, där bergen skapar vackra vyer i kontrast med havsutsikten. Nerja ligger 60 km öster om Málagas flygplats i området Axarquía. Bergskedjan Sierra Almijara, som ligger norr om Nerja, slutar i Medelhavet. Dessa klippor bildar naturligt vackra grottor och vikar längs kusten. Den här delen av Costa del Sol/ Costa Tropical har ett mikroklimat med ett av Europas behagligaste väder, speciellt vintertid. Tack vare sitt klimat erbjuder Nerja lokalodlad exotisk frukt som mango, avocado, papaya och chirimoya. Nerja har omkring 20 000 invånare, och antalet besökare ökar markant under sommaren. Nerja har en härlig atmosfär med sin charmiga befolkning och avstressande tempo. Den gamla stadsdelen består av vitkalkade hus på trånga kullerstensgator. Här finns också tapasbarer, restauranger och butiker. Stadens mittpunkt är Balcón de Europa, som hänger ut över klipporna med en imponerande panoramisk utsikt över berg och hav. Droppstensgrottorna i Nerja upptäcktes 1959 och är en av Europas största. Varje år hålls det en musikfestival där och absolut värt ett besök.

Al municipio página

Salobreña | Costa Tropical

Salobreña ligger i Granadaprovinsen, på Costa Tropical. Det bor drygt 12 000 bofasta invånare i kommunen. Orten Salobreña består av en äldre stadsdel med slingrande gator byggd på en dramatisk klippa, och en nyare stadsdel nedanför klippan invid den långa, breda stranden och det vackra Medelhavet.

Al municipio página

Torrox | Costa del Sol

Mellan städerna Torre del Mar och Nerja ligger Torrox, som är fördelat mellan Torrox Pueblo, en charmig bergsby ca 4 km från kusten och Torrox Costa som ligger vid kusten. Torrox Pueblo byggdes av araberna en bit ifrån kusten och på den tiden odlades siden som transporterades bland annat till Bagdad och Damaskus. Här finns vitkalkade byhus och även två vackra kyrkor från 1500 –talet Byns omgivningar passar bra till vandringar och cykelturer. Torrox Costa har en vacker fyr som byggdes 1864 och precis bredvid finns lämningar från en romersk villa. Dessutom finns här en lång strandpromenad och fina badstränder. Enligt olika meteorologiska studier så ska Torrox ha det bästa klimatet i Europa, med en medeltemperatur på 18 grader.

Al municipio página

Más información sobre el uso de cookies