Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB
Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB
kroatiska

Put do doma – kupoprodaja stana u Švedskoj

Kupoprodaja stana je često i najveće životno investiranje, a može biti komplicirano razumjeti sve djelove tog procesa. Ovdje želimo da Vam olakšamo snalaženje kroz švedsko tržište nekretnina i omogućimo uvjete za sigurnu kupoprodaju.

Također imamo i mogućnost da posredujemo za tumača, koji može biti od pomoći prilikom važnih momenata vezanih za Vašu kupoprodaju. Slobodno stupite u kontakt sa nekom od naših ureda.


U niže navedenoj rubrici, dajemo opisnu sliku tržišta nekretnina Švedske, te objašnjavamo kako teče proces prilikom kupoprodaje stana.


Oblici stanovanja u Švedskoj

Uloga agenta za prodaju nekretnina (mäklare)

Priprema pred kupoprodaju stana

Prezentacija nekretnina

Kontrola i inspektiranje (besiktning)

Davanje ponude

Ugovor

Vrijeme između potpisivanja ugovora i preuzimanja stana

Dan preuzimanja stana

Što ulazi u stan?

Ako nešto ipak pođe pogrešno

Nyproduktion - Uputa za kupnju stana sa pravom stanovanja (bostadsrätt)

Šest brzih savjeta na putu ka – domu!

• Stvorite sebi dobru sliku tržišta nekretnina – Gledajte statistiku i oglase nekretnina na: Hemnet.se, Maklarstatistik.se ili početne stranice agencije.

• Također morate pribaviti pismeno obećanje za kredit – Razgovarajte sa više banaka o financiranju stana i o tome koja pravila važe u Švedskoj.


•Idite na više prezentacija nekretnina – Posjetite razne kvartove za stanovanje, kako biste stvorili sliku o tome gdje želite stanovati i koje kriterije da zadovoljite u Vašem budućem domu.


•Zapamtite da ponude nisu vezujuće i da ništa nije gotovo pre nego što kupac i prodavatelj potpišu ugovor.


•Postavite puno pitanja agentu za nekretnine i iskoristite njegovo znanje. Agenti za nekretnine se u Švedskoj angažiraju od strane prodavatelja ali oni također moraju voditi računa o najboljim interesima kupca.


•Ne zaboravite pregledati stan – U Švedskoj kupac ima dužnost kontrolirati stan. Precizno kontrolirajte stan koji želite kupiti i po potrebi angažirajte nadzornu osobu. Ako planirate kupiti stan sa pravom stanovanja, važno je kontrolirati ekonomiju udruge.

Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB