Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB
Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB
Serbiska

Put do doma – kupoprodaja stana u Švedskoj

Kupoprodaja stana je često i najveća životna investicija, a može biti komplikovano razumeti sve delove tog procesa. Ovde želimo da Vam olakšamo snalaženje kroz švedsko tržište nekretnina i omogućimo uslove za sigurnu kupoprodaju.

Takođe imamo i mogućnost da posredujemo za tumača, koji može biti od pomoći prilikom važnih momenata vezanih za Vašu kupoprodaju. Slobodno stupite u kontakt sa nekom od naših kancelarija.

U niže navedenoj rubrici, dajemo opisnu sliku tržišta stanova Švedske, te objašnjavamo kako teče proces prilikom kupoprodaje stana.

Oblici stanovanja u Švedskoj

Uloga agenta za prodaju nekretnina

Priprema pred kupoprodaju stana

Prezentacija nekretnina

Kontrola i inspektiranje (besiktning)

Davanje ponude

Ugovor

Vreme između potpisivanja ugovora i preuzimanja stana

Dan preuzimanja stana

Šta ulazi u stan?

Ako nešto ipak pođe pogrešno

Novogradnja - Uputstvo za kupovinu stana sa pravom stanovanja (bostadsrätt)

Šest brzih savjeta na putu ka – domu!

• Stvorite sebi dobru sliku tržišta nekretnina – Gledajte statistiku i oglase nekretnina na: Hemnet.se, Maklarstatistik.se ili mäklarkontorens egna hemsidor.

• Takođe morate pribaviti pismeno obećanje za kredit – Razgovarajte sa više banaka o finansiranju stana i o tome koja pravila važe u Švedskoj.


•Idite na više prezentacija nekretnina – Posetite razne kvartove za stanovanje, kako bi ste stvorili sliku o tome gde želite da živite i koje kriterijume da zadovoljite u Vašem budućem domu.


•Zapamtite da ponude nisu vezujuće i da ništa nije gotovo pre nego što kupac i prodavac potpišu ugovor.


•Postavite puno pitanja agentu za nekretnine i iskoristite njegovo znanje. Agenti za nekretnine se u Švedskoj angažuju od strane prodavca ali oni takođe moraju voditi računa o najboljim interesima kupca.


•Ne zaboravite da kontrolišete stan – U Švedskoj kupac ima dužnost da kontroliše stan. Precizno kontrolišite stan koji želite da kupite i po potrebi angažujte nadzorno lice. Ako planirate da kupite stan sa pravom stanovanja, važno je kontrolisati ekonomiju udruženja.Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB