Pesquisar propriedade ou conteúdo

As nossas áreas vizinhas

Cabanas | Tavira | Algarve

Cabanas de Tavira är en fiskeby som dateras till 1734, när tonfisket och dess industri började. Cabanas är portugisiska och betyder hytt/stuga. I dessa bodde fiskarna och förvarade sina fiskeredskap. Dessa Cabanas var oumbärliga för tillväxten av företaget. Idag är byn fortfarande engagerad i fiske, vilket bidrar till den lokala gastronomin, med produkter som tonfisk, knivmusslor, hjärtmusslor och blåmusslor. Förutom fisket så lever Cabanas av turism och är den del av Tavira kommun som har flest besökare under året. Kullerstensgatorna, de typiskt färgglada Algarvevillorna, den vackra strandpromenaden längs floden varifrån du kan se Ria Formosa och Cabanas ön, ett rik natur i fauna och flora längs Ria Formosa, det stora utbudet av boende och restauranger, den typiska regionala maten….. Allt detta sammantaget gör denna by till en magisk plats. På de populära gatufesterna, typiska för region, kan du titta på traditionella dansshower, smaka unika och typiska smaker med lokala produkter och njuta av en underbar kväll med en fantastisk utsikt där floden och havet lägger de sista penseldragen på denna vackra tavla. Det slutar inte där, du kan besöka stranden i Cabanas med en typisk fiskebåt och se ut över skönheten i Ria Formosa under resan. 7 kilometer strand och sanddyner med skyddade djurarter väntar på dig. Stranden har blå flagga sedan 1989. Populära Benamor golfbana ligger ca 1 km bort. Det är en utmärkt 18-håls golfbana där du förutom golf kan njuta av en riktigt bra restaurang och delta i olika evenemang som anordnas där.

Para a página município

Cachopo | Tavira | Algarve

Förutom sitt vackra landskap och sitt kulturella välstånd har Cachopo ett rikt historiskt och arkeologiskt arv. I mitten av Algarve och långt ifrån kusten, ligger socken Cachopo med en storlek av 19.730 hektar och en befolkning på endast 718 invånare. Dessa lever huvudsakligen på jordbruk, boskap, biodling och honungsproduktion, hantverk och extraktion av kork. Denna församling har en stark bergsidentitet som uttrycks i de olika traditionerna och årliga festligheterna, i sättet att väva, hantverk i trä och korg och bland annat gastronomin. För dem som besöker Cachopo är det möjligt att ta promenader, besöka Cachopo-museet och uppleva det rika, naturliga, kulturella och arkeologiska arvet och njuta av en god måltid i restaurangerna. Upptäck även bergen runt Cachopo där du kan uppleva den typiska bergsarkitekturen med hus i skiffer alternativt vitkalkade, vindmöllor och runda hus som kallas för höstackar.

Para a página município

Castro Marim | Algarve

Den eleganta siluetten av flamingos, den gyllene mjuka sanden, det turkosblå varma vattnet, kullar täckta av vilda blommor. Den lugna landsbygden längs Guadianafloden med frodiga fruktträdgårdar och grönsaksodlingar. Detta är bara några få delar av en kommun som sträcker sig från havet till kullarna i inlandet, med en flod som dess gräns mot Spanien. På toppen av en kulle står ett slott, på den andra ett stjärnformat fort. Mellan de två kullarna ligger de vita husen i Castro Marim vars enkelhet är typisk för Algarves arkitektur. Husen är ofta färgstarkt dekorerade, har platta tak och utsmyckade skorstenar skulpterade i spetsliknande mönster. Här finner du all service du kan tänkas behöva som t.ex. restauranger, caféer, mataffärer, post och bank. En lördag i månaden är det stor marknad i Castro Marim. Ser du ut från Castro Marims slott kan du se havet i söder och i norr runda kullar som sträcker sig till horisonten. Detta är inlandet, en tyst utmaning för alla dem som trivs i naturen och är intresserade av växter eller fågelskådning eller gillar att vandra eller cykla. Gillar du sol och bad hittar du fina stränder i Praia Verde, Cabeco och Alagoa. Långa härliga sandstränder som omges av pinjeträd. Det finns service i forma av restauranger, toaletter och badvakter. Är du mer för golf så hittar du 27 utmanande hål på Castro Marim Golf & Country Club. Med sin närhet till Spanien, det är 9 km till gränsstaden Ayamonte, kan du njuta det bästa i 2 länder. Till Sevilla tar det ca 1 och ½ timme med bil.

Para a página município

Conceição | Tavira | Algarve

Santiagoorden startade denna socken 1518 när de bosatte sig i denna region. Flera områden i Alentejo och Algarve donerades till Orden som tack för den hjälp som den gav till Afonso III i erövringen av Algarve 1249. Syftet var att Orden skulle bygga och försvara kusten. Många fort byggdes längs vår kust som försvar. Conceição de Tavira har under senare år haft en stor ekonomisk och social utveckling, särskilt i byggandet av bostäder och turism. Denna tillväxt har ökat livskvaliteten hos befolkningen och dess besökare, där det är möjligt att njuta av en god måltid i de olika restaurangerna och bo över i olika typer av logi. I byn och på landsbygden är det möjligt att njuta av goda gastronomiska läckerheter, särskilt kycklingbrödsstuvning, vilt, sniglar, rökt köttkorv, typiska kakor och mogna viner. Befolkningen är främst verksam inom jordbruk, handel, turism och hantverk. Många hantverksarbeten är handgjorda av äldre och de försöker lära de yngre generationerna. Oavsett om det är i byn eller i bergen, är det möjligt att se de typiska Algarvehusen, vitkalkade med dekorationer och spetsskorstenar. Här finns också de så kallade cirkulära husen, där bönderna förr förvarade mat åt djuren. Flera gånger om året kläs gatorna med färger, ljus, musik och tält där du kan smaka på viner och likörer från regionen, delikatesserna från byn och se typiska danser samt andra shower. Populära Benamor golfbana ligger ca 1 km bort. Det är en utmärkt 18-håls golfbana där du förutom golf kan njuta av en riktigt bra restaurang och delta i olika evenemang som anordnas där.

Para a página município

Faro | Algarve

Faro är definitivt värt ett besök. Det är Algarves huvudstad och dess största stad med ca 70 000 invånare. Faros arkitektur kännetecknas av fiskarstugor och andra små hus där glamouren har bleknat med tidens tand. Det är enkelt att promenera i city och ett flertal gator är numera gågator. Här finner du en hel del shopping, caféer, restauranger och barer. Störst utbud av shopping finns i gallerian Forum Algarve som ligger en bit från centrum. Utanför Faro på väg mot Loulé finns det ett stort IKEA-varuhus, ytterligare en shoppinggalleria och en stor outlet. I Faro finns det både ett allmänt och ett privat sjukhus. Här finns även ett välkänt universitet med utbildningar inom marin vetenskap, turism och bioteknik Algarve besöks varje år av ca 10 miljoner turister. Mer än hälften av dem kommer via den internationella flygplatsen som ligger i Faro och är Portugals näst största flygplats efter Lissabon. Det finns även tågstation i Faro och härifrån kan du upptäcka Algarvekusten med tåg eller varför inte ta tåget till Lissabon? Du kan besöka öarna utanför Faro med båt, men en av dem – Ilha de Faro - är också tillgänglig med bil. Öarna har tillsammans nästan 2 mil vit sandstrand så gillar du sköna bad och/eller vattensporter är detta ett paradis. Du kan också njuta av båtturer, cykelturer, vandringsleder och fågelskådning längs Ria Formosa.

Para a página município

Isla Canela | Costa Da Luz | Spanien

Isla Canela är en del av Ayamonte kommun och ligger på Costa de la Luz (Ljusets kust). Här i det sydvästra hörnet av Spanien, precis på den portugisiska gränsen vid floden Guadiana. På andra sidan floden börjar den berömda Algarvekusten. Detta är en garanti för att inte bli uttråkad under semesterresan, här finns nämligen möjligheter till en uppsjö av aktiviteter och utflykter. Du kan njuta av det bästa både i Spanien och Portugal. Området har en utmärkt infrastruktur och kan nås via motorväg både från Spanien och Portugal. Isla Canela ligger endast 5 mil från den internationella flygplatsen i Faro (Portugal) och 14 mil från Sevilla (med flygplats och höghastighetståg) samt även endast 5 mil från den spanska staden Huelva (höghastighetståg inom en snar framtid). Detta gör att Isla Canela är lätt att nå från Europas alla hörn. En 7 kilometer lång strand med guldgul sand (Blå flagg från EEG), en 18-håls golfbana och en småbåtshamn med 231 båtplatser. Här kan du varva ner, utöva diverse sportaktiviteter samt njuta av livet året runt. Isla Canela ligger mitt i en strandäng vid floden Guadianas mynning och är hem för en mängd olika fågelarter som kommer hit för att äta, vila och häcka. Skedstorkar, flamingos, tärnor, skarvar, måsar, beckasiner, fiskgjusar och många andra fågelarter kommer att observera oss under vår semester i Isla Canela. Nordöst om Isla Canela ligger saltbassängerna Salinas del Duque och de strandängar som omger dem. Detta vackra naturområde består av en labyrint av vattenstråk, flodarmar, mynningar, kanaler och sankt lågland, något som gör det till ett obligatoriskt stopp för alla naturälskare. Du kan besöka området till fots, med cykel, ridande på häst eller i en liten båt och njuta av ett unikt skådespel. Ayamonte är en gammal stad som ligger vid floden Guadianas mynning. Här bor ca 20 000 invånare men invånarantalet ökar kraftigt under sommaren. I Ayamonte kan du strosa längs mysiga gågator fyllda med små butiker, caféer och du har ett stort urval av restauranger.

Para a página município

Luz de Tavira | Tavira | Algarve

De första hänvisningarna till byns existens är från början av 1500-talet och dess betydelse kommer från den intensiva jordbruksverksamheten. Befolkningen lever huvudsakligen av jordbruk, skörd av musslor i Torre d'Aires (där de upptäckte strukturer av den viktiga romerska staden Balsa från III till I-talet f.Kr.), produktion av citrusfrukter med hög kvalité och lite handel. I områdets arkitektur kan flera kan inflytandet från andra kulturer upplevas. Som t.ex. kyrkan Nossa Senhora da Luz från det sextonde århundradet. Den antika romerska staden Balsa, som fortfarande inte är utforskad, betraktas som en av de viktigaste romerska bosättningarna på Iberiska halvön. Torre de Aires, som är ett cirkulärt monument i murverk, medeltida eller möjligen arabiskt ursprung, som tillsammans med Tavira slott och andra torn integrerat regionens försvarssystem. Liksom många vattenbrunnar, etc. Dekorationerna i murbruk på fasadernas topp, typiska skorstenar, mycket skarpa eller snidade original, ger ett unikt utseende på detta område och glädje åt gatorna med sina färger. I Luz de Tavira äter man gärna bönor med bläckfisk, ostron och majs med småmusslor och regionala mandelsötsaker. Dessa kan lätt hittas i restauranger och bakverk i byn. När du går på stigarna runt byn kommer du att uppleva spår av ett viktigt historiskt arv som återspeglas i den naturliga skönheten i landskapen. Här finner du trevlig platser där du kan vila och njuta av trevlig picknick.

Para a página município

Manta Rota | Vila Nova de Cacela | Algarve

Manta Rota är en liten badort som tillhör Vila Nova de Cacela och ligger 15 km öster om Tavira och 10 km från Vila Real Santo Antonio. Manta Rota har utvecklats från en gammal fiskeby till att idag vara en populär badort. Det är gott om plats på Manta Rota Beach trots att det är en populär strand, särskilt bland lokalbefolkningen. Oändliga sanddyner som tycks fortsätta hur långt som helst. Det sägs ofta att havstemperaturen på Manta Rota Beach är varmare än resten av Algarve. Detta beror på den grunda stranden som gör det till en perfekt familjestrand. Det finns livräddare, ett par restauranger på stranden, affärer, duschar och toaletter. Det är ca 1,5 km till Vila Nova de Cacela där du finner all service som supermarket, apotek, bank, restauranger, caféer etc. Härifrån kan du även ta tåget som går hela vägen till Faro. Det är 13 km till Ayamonte som ligger på andra sidan gränsen i Spanien. Inom kort avstånd har du 8 golfbanor: Monte Rei, Quinta da Ria, Quinta de Cima, Benamor, Castro Marim, Quinta do Vale samt på den spanska sidan Esuri och Isla Canela.

Para a página município

Moncarapacho

En portugisisk beskrivning av Moncarapacho kommer sannolikt att innehålla ordet "calma", lugn. Bortsett från karnevalen i februari är denna stad ganska lugn. Jordbruk, snarare än turism, med massor av fikon, oliver, apelsiner och johannesbröd som växer i det omgivande området. Vad kan man göra i och runt Moncarapacho? Skuggan från jakaranda och palmträd gör Praça da República till det bästa stället att vara i Moncarapacho. Restauranger och kaféer har satt upp sina terrasser på det lilla torget intill kyrkan. Det finns också en enda souvenirbutik, men det är mer en plats att sitta och tyst titta på det dagliga livet för de människor som bor i denna landsby. När du promenerar genom staden kan du kolla in kyrkan Nossa Senhora da Graça och den rosa polisstationen som är byggd i arabisk stil. Moncarapacho är också hem till Center Algarve, ett semestercenter för människor med speciella behov. När du besöker staden den första söndagen i månaden, titta definitivt på den stora marknaden som hålls på fältet nära kyrkogården. Vill du prova att göra keramik? En salladskål, en sangria-burk eller snarare en tekopp? Det finns en keramik butik i själva Moncarapacho som säljer alla typer av keramiska föremål. Men om du vill prova olaria-konsten åk till närliggande Bias do Norte. Där skapar krukmakaren Francisco Eugénio inte bara keramik, han lär också andra hur man arbetar med hjulet i sina keramikverkstäder. Besök den 411m höga toppen Cerro de São Miguel. Den är verkligen värd ett besök för den fantastiska utsikten över Ria Formosa. "Efter att ha doftat, vrid det runt i munnen och andas in lite luft mellan dina tänder för att smaka på fräschör, fyllighet, pepprighet och bitterhet." Det kan låta som en vinprovning, men det är faktiskt olivolja som du provar. Monterosa producerar olivolja av premium kvalité och har vunnit priser världen runt. Genom att pressa oliverna från 20 hektar av Moncarapachos olivlundar på ett hantverkande sätt produceras fem olika sorter av prisbelönad olivolja. Företaget erbjuder guidade turer och provningar av olivolja.

Para a página município

Santa Bárbara de Nexe | Faro | Algarve

Den charmiga byn Santa Barbara de Nexe är kanske mest känd för sitt klocktorn, ett landmärke som sitter på toppen av en 400-årig vit muromgärdad kyrka och kan ses på långt avstånd. Klocktornet har varit en inspiration för många konstnärer som målat av den och dess vackra omgivningar. Ett mindre traditionellt men lika välkänt landmärke var “Eddie's Bar”, som dedikerades till det legendariska hårdrocksbandet Iron Maiden. Tyvärr är det numera stängt men ryktet säger att förra ägaren och basisten i bandet, Steve Harris, fortfarande bor i närheten. Santa Barbara de Nexe är populärt bland manga nationaliteter och då främst av engelsmän och holländare. De valde området för dess lugn och äkthet och ändå finns närheten till de stora Algarve orterna och dess bekvämligheter. I själva byn finns nödvändiga faciliteter som en stor supermarket, postkontor, tidningsbutik och flera restauranger och caféer. Stränder och större turistorter är bara en kort bilresa bort. Till flygplatsen i Faro kör du på 15 min och till shoppingen vid IKEA i Loulé tar det bara 7 min att köra. Santa Barbara de Nexe är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka det bästa av Algarve.

Para a página município

Santa Luzia | Tavira | Algarve

Santa Luzia etablerades år 1577, på initiativ av fiskarna, när de byggde en kyrka tillägnad ett helgon med samma namn. En siciliansk martyr och beskyddare av dem som lider av sina ögon, Santa Luzia blev församlingens beskyddare. I ett sceneri av ljus och skönhet ligger den framför det blå från himlen och havet. Santa Luzia ligger ca 2 km från Tavira, denna fiskeby som bär spår av vanorna och kunskapen från havets folk. Det är mycket spår från perioden som fiske av tonfisk var den stora aktiviteten, men idag är det fiske av bläckfisk med fiskeburar som gäller. Därför kallas Santa Luzia till "bläckfiskens huvudstad". Idag, förutom fisket, satsar byn också på turismen, med boende, restauranger och stränder av hög kvalité, vilket ger alla besökare riktiga stunder av harmoni och välbefinnande. I Santa Luzia kan du åka till Terra Estreita Beacheller lite längre till väst Praia do Barril. Här finns byggnader från en gammal tonfiskindustri. Idag har det omvandlats till ett kommersiellt område med affärer, restauranger, kaféer, gelataria och bar. Bredvid det ser du, längs stranden, en "gammal ankarkyrkogård" som pryder området. Båda stränderna är en del av naturparken Ria Formosa, med cirka tvåhundra dokumenterade arter, med flyttfåglar från centrala och norra Europa, liksom att det är en boendeplats för många andra på den stora stranden Ilha Tavira. Under båtturen ut till ön kan du njuta av byns vackra kajpromenad längs huvudgatan, med de sällsynta fåglarna som flyger över vatnnet, med krabborna som försöker gömma sig eller med kilmusslorna som spottar vatten. Njut av denna bys liv och fiskelivet, allt i en harmoni med turismen och gästfriheten hos folket från Santa Luzia.

Para a página município

São Brás Alportel | Faro | Algarve

Den vänliga lokalbefolkningens lugna och orörda livsstil. Gator med vita hus vars mönster endast bryts av kyrkans höga profil och dess klocktorn. Omgiven av kullar och med en fantastisk utsikt över både hav och berg. I all sin enkelhet så är detta charmen med São Brás de Alportel, en typisk stad i Algarve. Det område som nu är São Brás de Alportel kommun var bebott i förhistoriska tider och på romernas tid. Från 1700-talet och framåt var det sommarbostad för biskoparna i Algarve, som drogs till det behagliga klimatet. På 1800-talet blev det en knutpunkt där vägarna från Loulé till Tavira och Faro till Almodôvar korsades. Områdets omfattande plantager av korkek blev en språngbräda för kommersiell och industriell utveckling och i åratal var São Brás de Alportel det största korkproducerande området i Portugal och världen. Den ökade befolkningen och den ekonomiska betydelsen ledde till skapandet av kommunen 1914. São Brás de Alportel har varje år av de största processionerna i Algarve. Festa das Tochas Floridas äger rum på morgonen på Påsk söndagen. Med blommor och facklor hedras den uppståndna Kristus. Byns huvudgator smyckas med tusentals rosor som ger form av en gångväg som beskriver processionsvägen. Det anses vara en av de mest religiösa manifestationerna i hela landet. São Brás de Alportel ligger norr om Faro och ca 18 km från kusten.

Para a página município

Tavira | Algarve

Pittoreska Tavira är en härlig blandning av traditionell portugisisk arkitektur med moriska influenser. Historiska byggnader, vackra kyrkor som alla ligger runt charmiga torg och vita kullerstensgator. Tavira är ett pefekt resmål för en solsemester med kilometerlånga stränder men också perfekt om du planerar ett mer permanent boende. Kvällarna i Tavira spenderas med fördel på en uteservering i det charmiga historiska centrumet. Njut av utsökt nyfångad fisk och skaldjur med en flaska lokalt producerat vin. Taviras avslappnade och orörda atmosfär gör det till ett utmärkt läge för alla som söker ett lugnt semestermål. För den aktiva finns det utmärkta golfbanor, många cykelvägar, långa vandringsleder och vatten som väntar på att upptäckas med kajak.

Para a página município

Informações sobre cookies em nossos sites