Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB
Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB
Finska

Kotia kohti – asunnon ostaminen Ruotsissa

Asunnon ostaminen ja myyminen ovat yleensä elämän suurimpia kauppoja, ja prosessin kaikkien osasten ymmärtäminen voi olla vaikeaa. Haluamme seuraavassa auttaa sinua navigoimaan ruotsalaisilla asuntomarkkinoilla ja luoda edellytykset turvallisille asuntokaupoille.

Voimme myös välittää sinulle tulkin yhteystiedot, koska hänestä voi olla apua asuntokauppojen tärkeillä hetkillä. Ota rohkeasti yhteyttä johonkin toimistomme työntekijään.

Alla olevien otsikoiden alla kuvailemme Ruotsin asuntomarkkinoita ja selitämme, millainen asuntokauppaprosessi on.

Asumismuodot Ruotsissa

Välittäjän rooli

Valmistelut ennen asuntokauppaa

Asuntonäyttö

Asunnon tutkiminen ja tarkastus

Tarjous

Sopimus

Sopimuksenteon ja asunnon hallintaoikeuden siirtymisen välinen aika

Hallintaoikeuden siirtymispäivä

Mitä asuntoon kuuluu?

Jos jokin kuitenkin menee pieleen

Uustuotanto – asumisoikeusasunnon osto-opas

Kuusi pikavinkkiä matkalle kotiin!

  • Ota huolellisesti selvää asuntomarkkinoista ja hintatasosta. Tutustu tilastoihin ja asuntoilmoituksiin esim. osoitteissa Hemnet.se tai Maklarstatistik.se tai välitystoimistojen omilla kotisivuilla.

  • Hanki kirjallinen lainalupaus. Keskustele asunnon rahoituksesta ja Ruotsissa sovellettavista ehdoista useamman pankin kanssa.

  • Käy useissa asuntonäytöissä. Käy erilaisilla asuntoalueilla ja monissa näytöissä, niin saat käsityksen siitä, missä haluat asua ja mitä odotat tulevalta kodiltasi.

  • Muista, että tarjous ei ole sitova eikä mikään ole varmaa ennen kuin sekä ostaja että myyjä ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

  • Esitä välittäjille paljon kysymyksiä ja hyödynnä heidän osaamistaan. Ruotsissa välittäjän hankkii myyjä, mutta välittäjän on ajettava myös ostajan etua.

  • Muista tutkia asunto. Ostajalla on Ruotsissa laaja tarkastusvastuu. Tutki tarkasti asunto, jonka haluat ostaa, ja ota tarvittaessa mukaasi tarkastaja. Jos aiot ostaa omistusoikeusasunnon, sinun on tärkeää tutustua myös yhdistyksen talouteen.

Hjälp och kontakt
Fastighetsbyrån
Hitta snabbt
Nyhetsbrev
© Swedbank Fastighetsbyrå AB