Search property or content

Our neighbouring areas

Casares

Casares ligger uppe i bergen, norr om Manilva, och är en vacker andalusisk by med historiska vingslag som minner om den moriska tiden. Med sina slingrande gränder, vitkalkad gatuhus och underbara utsikt, är det svårt att inte hänföras av den lilla byn med bara knappt 6 000 invånare. Precis som i alla spanska byar finns allt man behöver för det dagliga livet i form av livsmedel, restauranger, banker, etc. Ett av Spaniens finaste hotell, femstjärniga Finca Cortesín med sin 18-håls golfbana, ligger i Casares kommun. Kommunen hyser ytterligare två golfbanor. Casares har även några kilometer kust med vackra stränder, varav en är tillåten för hundar. Förutom strand och golf är dock Casares främst ett paradis för dem som älskar naturpromenader och bergsvandringar. Byn grundades av ingen mindre än Julius Cesar, därav namnet, och här föddes också politikern Blas Infante, Andalusiens fader.

To the municipality page

Estepona C

Estepona är en, geografiskt sett, omfattande kommun mellan Marbella och Manilva med 23 kilometer kust med fantastiska och välskötta stränder. Norr om kustvägen N-340 ligger en bördig dal och i kommunen finns totalt tio golfbanor samt flera hästgårdar. Här finns också Spaniens första 6-stjärniga resort, Villa Padierna samt djurparken Parque Selwo Aventura. Estepona stad är en av de vackraste städerna på Costa del Sol med sina små gränder fyllda av blommor i olika färger, vilket gör att staden ofta kallas för Solkustens trädgård. Här finns en trevlig strandpromenad, mysig småbåtshamn med flera barer och restauranger och marknad varje söndag. Här möts man av en trivsam och avslappnad känsla i ett gammalt fiskeläge som trots byggboomen har lyckats bevara sin karaktär av andalusisk by. Den gamla delen av stan, med anor ända tillbaka till 1500-talet, har rustats upp med nymålade fasader, muralmålningar, blommor samt fina gågator, och har till och med fått utmärkelser för resultatet. Mitt i stan har kommunen förvandlat 13 000 kvadratmeter gammal jordbruksmark till en grön lunga med bland annat en botanisk trädgård och orkidéhus. Estepona är en av de mest kosmopolitiska kommunerna längs med kusten och de drygt 70 000 invånarna bor antingen inne i staden eller i någon av de många fina urbanisationerna, flera av dem precis vid gränsen till Marbella kommun.

To the municipality page

Estepona East

El Paraiso och Bel Air, två väldigt populära bostadsområden bland skandinaverna, med blandat stora villor och enklare radhus, närservice och aktivitet hela året. Golfbanan El Paraíso byggdes redan 1973 och sägs vara den mysigaste på kusten. Bel Air har också en anrik tennisklubb. Cancelada, ett annat charmigt litet samhälle mellan San Pedro och Estepona är Cancelada. Här ligger Villa Padierna där Michelle Obama valde att bo när hon besökte Spanien 2010. I Cancelada finns restauranger, slaktare, skola och dagis, pappershandel, tidningskiosk, kyrka, etc. Det är en levande by året om och med en autentisk spansk atmosfär. Atalaya, beläget i Esteponas kommun men bara ett stenkast från Guadalmina och 5 minuter väst om San Pedro de Alcántara ligger Atalaya. Det är populärt för det är ett geunint bostadsområden med skola, större mataffär etc. och är därför ett levande område med rörelse och aktivitet året runt. Bland annat hålls det varje lördag en marknad vid Centro Diana. För de golfintresserade finns Club de Golf Atalaya med två bra 18 håls banor. Selwo, som har Europas största safaripark och La Resina Golf & Country Club är gated, har fin golfbana och cafe på golfklubben. Här finns blandat stora och mindre villor, radhus samt lägenheter med närhet till vackra stränder.

To the municipality page

Estepona West

Estepona är en geografiskt sett omfattande kommun mellan Marbella och Manilva med 23 kilometer kust och fantastiska och välskötta stränder. Norr om kustvägen N-340 ligger en bördig dal med totalt sex golfbanor och flera hästgårdar. Bland annat ligger Spaniens första 6-stjärniga resort här, Villa Padierna. Estepona stad har en fin strandpromenad, mysig småbåtshamn med flera barer och restauranger och marknad varje söndag. Här möts man av en trivsam och avslappnad känsla i ett gammalt fiskeläge som trots byggboomen har lyckats bevara sin karaktär av andalusisk by. Den gamla delen av stan, med anor ända tillbaka till 1500-talet, har rustats upp med nymålade fasader, blommor och gågator, och har till och med fått utmärkelser för resultatet. I Estepona ligger äventyrsparken Parque Selwo Aventura och just nu håller kommunen på att förvandla 13 000 kvadratmeter gammal jordbruksmark till en grön lunga mitt i stan med bland annat botanisk trädgård och orkidéhus. Estepona är en av de mest kosmopolitiska kommunerna längs med kusten och de nästan 68 000 invånarna bor antingen inne i staden eller i någon av de många fina urbanisationerna, flera av dem precis på gränsen till Marbella kommun. I Estepona väst hittar ni även den välkända golfbanan Valle Romano som blivit allt mer populär dom senaste åren. Även Estepona Golf finns i detta område.

To the municipality page

La Duquesa

Puerto de la Duquesa ligger nästan mitt emellan Castillo de la Duquesa i väster och staden Sabinillas i öster. Marinan är en pittoresk hamn som används av både fiskare och fritidsbåtar och är omgiven av attraktiva lägenheter och en rad affärer, barer och restauranger.

To the municipality page

Manilva

Manilva är en genuint spansk kommun med ungefär 15 000 invånare och är Málagaprovinsens västligaste kommun som erbjuder kilometerlånga relativt orörda stränder. Kommunen består av vackra Casares som sträcker sig ända ner till havet, Sabinillas med sin åtta kilometer långa strand, Puerto de La Duquesa med sin trevliga småbåtshamn samt Manilva by som ligger 2,5 kilometer inåt landet. Manilva bjuder på både närhet till bergen, fantastiska naturparker, och havet med fin sandstrand. I Manilva finns många intressanta spår efter romartiden, bland annat ett romerskt bad och flera akvedukter. Området är känt för sina vingårdar som producerar lokalt vin. I La Duquesa strax väster om Sabinillas finns en 18-hålsbana som designats av den kände arkitekten Robert Trent Jones. De omkringliggande bostäderna klättrar upp mot berget och har vacker utsikt över golfdalen samt Medelhavet. Puerto de La Duquesa är en liten pärla, en vacker småbåtshamn med restauranger och butiker som kan sägas vara Manilvas största turistattraktion. I härliga Casares hittar du världsberömda golfbanan Finca Cortesin med exklusiva bostäder.

To the municipality page

Sotogrande

Sotogrande ligger i San Roque kommun bara ett stenkast från Gibraltarklippan, och är ursprungligen en så kallad "gated community" - den största i Andalucia. Sotogrande är också ett av Spaniens och till och med Europas lyxigaste bostadsområden och många kändisar har sitt sommarboende här. Allting andas stil och elegans. Omgivningarna är gröna och vackra, i norr tornar bergen Sierra Almenara upp sig och det finns en naturpark där man bland annat kan studera alla fåglar på väg till och från Afrika. Det bor inte ens 3000 fastboende i Sotogrande, men under högsäsong uppgår invånartalet till ungefär fem gånger fler. Här finns fem fina golfbanor, däribland Real Club Sotogrande - den första golfbanan i Europa som designades av Robert Trent Jones, och Valderrama, där både Ryder Cup och Volvo Masters spelats, lyxiga beach clubs och en mysig och vältrafikerad marina, den första vid infarten till Medelhavet. Förutom golfen är Sotogrande känt för sin hästpolobana med tävlingar varje vecka sommartid, tennis, paddel, ridning, rugby samt segel- och kajakklubbar. Närmaste stora stad är Algeciras. Sotogrande ligger precis på gränsen till Costa de la Luz och har nära till Cádiz fantastiska sandstränder.

To the municipality page

Read more about how we use cookies