Buscar propiedad o el contenido

Nuestras áreas vecinas

Alhaurín de la Torre

Alhaurín de la Torre, ligger endast 17 kilometer väster om Malaga stad, mellan staden Malaga och Sierra de Mijas. Byn ligger omringad av höga berg och fin natur. Med sin närhet till staden är detta ett område där många spanjorer som arbetar i Malaga har valt att bo tack vare de fina bostadsområden som finns här. Men även andra nationaliteter har flyttat till Alhaurin del la Torre just på grund av närheten till naturen och grönskan samtidigt som all tänkbar service finns här. Det finns flera vackra parker i Alhaurin de la Torre, såsom El Porton och stadsparken. En promenad här bland cypress, rosenbuskar och fikonbuskar kan vara en härlig upplevelse. I parken Porton hålls ofta evenemang i samband med musik, dans och bildkonst. Andra rekreationsområden är La Jungla med en fin lekplats för barn samt Jardín Oriental Bienquerido en park på 12.000 kvadratmeter inspirerad av japanska trädgårdar. Alhaurin de la Torre har förvandlats till en blomstrande stad under det senaste årtiondet med en urban utveckling som har visat att det är möjligt att behålla en spanska charm, medan staden växer i byggnader och befolkning. Alhaurín de la Torre har behållit sin essens och traditioner i ansiktet av tillväxt och lyckats bevara charmen och dess unika sevärdheter. I Alhaurin de la Torre hittar man en blandning av lugn, grönska och spansk miljö som blandas upp med nya bostadsområden med utmärkt infrastruktur och ett brett utbud av restauranger och butiker.

Al municipio página

Alhaurín el Grande

Alhaurin el Grande is set in a valley surrounded by majestic mountains. The town is both traditional and contemporary with a rustic charm. Here you are far enough away from the hustle and bustle of the large tourists resorts yet close enough not to feel isolated. The centre of town is very attractive with pedestrianised walkways criss crossing terraced buildings of varying styles, and plenty of cafes and tapas bars to visit. You are never far away from natural beauty in Alhaurin el Grande, opposite the market square there are rolling green hills, and almost every street and walkway has a view at the end of it to the surrounding mountains. Alhaurin enjoys a sub-tropical Mediterranean climate, which has hot summers and warm winters. Divided from the sea by the mountains means the heat can soar in summer, but it remains comfortable for the most part. The wide stretched sandy beaches in Fuengirola are approximately 25 minutes drive away and the beaches in La Colina on the outskirts of Torremolinos is a 30 minute drive. The nearest golf course is Lauro Golf, a course of 27 holes designed by Falco Nardi. It is one of the most reasonably priced golf courses on the Costa del Golf and offers its players some of the best views.

Al municipio página

Almogía

Almogía ligger halvvägs mellan Málaga och Antequera ca 40 min bilresa till Malaga centrum. Almogía ligger vid foten av Sierra del Hacho-bergen. Området är otroligt vackert och staden visar fortfarande tydliga spår av sitt moriska ursprung med branta, smala gator i vitkalkade hus. Staden Almogía utgör en del av Valle del Guadalhorce. Det blev en strategisk punkt under hela medeltiden för araber och kristna. Slottet Huns-Xan-Biter och Torre de la Vela finns kvar att beskåda än idag. Almogía är också födelseplatsen för den unika verdiales flamenco sångstilen. Sevärdheter Almogía har arkeologiska kvarlevor upptäckts från alla kulturer som har bosatt sig här, inklusive fenicier, romare, visigoter och araber. Grottmålningarna vid Venta del Fraile är särskilt intressanta, eftersom de är bevis på en förhistorisk bosättning i området. Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción är väl värt ett besök det byggdes på 1500-talet och återställdes efter en jordbävning tre århundraden senare. I den högre delen av staden hittar du resterna av slottet Almogía. Detta är den ursprungliga platsen där Almogía byggdes. Lavadero de la Noria är en utomhus etnografisk utställning. Klimat Almogía har ett subtropiskt Medelhavsklimat med varma somrar och varma vintrar. Temperaturerna är i genomsnitt 32 ºC under sommarmånaderna.

Al municipio página

Antequera

Antequera ligger ca 50 min med bil från Malagas stadskärna. Staden har en lång och fascinerande historia som sträcker sig ända tillbaka till bronsåldern. Sedan dess har staden varit invaderad och styrd av många olika folkslag vilket betyder att man idag kan besöka allt från romerska bad, moriska slott till gotiska kyrkor. Ett av de mest imponerande monumenten i staden är det moriska fortet med panoramisk utsikt över det omkringliggande landskapet. Guadalahorcefloden flyter genom området och irrigerar jorden som är mycket bördig. Jordbruk är främsta försörjningen och sparris är den viktigaste exportvaran. Bergskjedan runt Antequera heter El Torcal , ett naturreservat sedan 1978. med sina många ovanliga klippformationer och vandringsleder är reservatet ett populärt utflyktsmål. Här finns grottor, sällsynta växter och ett rikt djurliv . Det unika landskapet har fascinerat människor sedan urminnes tider. För golfälskare så finns Antequera golf. En fantastisk fin bana med spektakulär utsikt över El Torcal. El Chorro ligger 30 km väster om Antequera. Ett fantastiskt vackert område men flera sjöar. Här kan man paddla kanot, fiska, sola och bada. Här finns även den fina leden "El Caminito del Rey". Ta med en picnic och njut av den fina naturen. Spaniens mest kända soppa Gazpacho har sitt ursprung ifrån Antequera området och vill man prova på en lokal delikatess så beställ desserten Bienmesabe , en söt mandel kräm. Den intressanta historien, vackra naturen, goda maten och behagliga klimatet gör Antequera till ett attraktivt resmål och även ett område att bosätta sig i.

Al municipio página

Carretera de Cádiz | Malaga

Pacífico är det området vi kallar strandsträckan väster om centrum, ett område där mycket stora satsningar planeras med flera spännande nybyggnationer. Strandpromenaden är fint i ordning med breda gång- & cykelbanor, väldigt populär sträcka att sporta på med strand-gym och långa plana raksträckor. För den sportintresserade vill vi också passa på att tipsa om den stora anläggningen Inacua med inomhusbad, gym samt paddel & tennisbanor. I övrigt finns flertalet strandrestauranger där man kan njuta av en hel stranddag med solstolar och bad. För den kulturintresserade är det definitivt värt att besöka det vackra bilmuséet som huserar i den anrika tegelbyggnaden som tidigare var tobaksfabrik. I närheten finns också större köpcenter som Carrefour i riktning mot flygplatsen. Vill man slippa bilen helt går det också bra att transportera sig med tunnelbana där det finns ett stopp precis intill sjukhuset Quirón.

Al municipio página

Centro Histórico | Malaga

I Malaga stad upplever man traditionsenlig spansk kultur där man erbjuds följa med på en resa av smaksensationer & kulturell passion i samband med festivaler och evenemang som anordnas överallt på gatuscenen i centrum. Man befinner sig så långt söderut att man nästan snuddar på Afrika och när den gassande solen står som högst toppar ofta området temperaturerna i Europa. Enligt seden råds just därför minst aktivitet mitt på dagen och vi rekommenderar att man passar på att njuta av en sen lunch som följs av siesta. Staden lever upp på nytt inför kvällen då man innan middagen ska passa på att spatsera runt i stan för att senare sluta upp på ett sorligt tapashak. Calle Marqués de Larios är den pampiga gågatan som utgör hjärtat av Malaga centrum. På Calle Larios hittar man de största kedjorna med dess flagship butiker samt huvudkontoren till de främsta bankerna. På en promenad genom de charmiga angränsande gågatorna erbjuds förutom shopping ett stort urval av tapasbarer, takterrasser och caféer. I vimlet får man njuta av liveframträdanden med allt ifrån spansk akustisk gitarr till talangfulla operasångare och latisk dans. Så småningom kommer man fram till Plaza Meced, ett 1800-tals torg som främst blivit en hyllning till Malagasonen och konstnären Pablo Picasso. Intill torget ligger Teatro Cervantes där välbesökta föreställningar världen över sätts upp i spansk regi. Ett måste är också att besöka den nyrenoverade saluhallen som öppnat runt hörnet. Malagas stolthet ”La Manquita” är katedralen som fått sitt namn på grund av sitt ensamma torn, översatt ”den enarmade damen”. En bit därifrån tornar ruinerna från en gammal romersk amfiteater upp, ett av de få arv som finns kvar i Andalusien med mer är 2000 år på nacken. I bakgrunden ligger fortet Alcazaba i morisk stil. Vindlande kullerstensgator leder genom praktfulla trädgårdar med fontäner där man inte får missa att gå genom ”puerta de los cuartos de Granada” där målet är det inre citadellet. Den mest berömda sevärdheten i Malaga stad är Castillo de Gibralfaro som ligger intill Alcazaba, slottet finns avbildad på provinsens flagga och sigill. Det ligger högst upp på toppen av berget med bedårande utsikt över hamnen och tjurfäktingsarenan, en vädermässigt klar dag ser man hela vägen till Afrikas kustband.

Al municipio página

Malaga

I Malaga får du dagligen uppleva stadspulsen i kombination med havsbrisen och stränderna. Malaga har det senaste decenniet gått från att betraktas som en industristad till en blomstrande kulturpärla. Malaga är inte bara en internationell flygplats. Här finns mycket mer att uppleva. Malaga har blivit ett kulturellt centrum med över 30 muséer, bland annat Picassomuseet, Centre Pompidou och Carmen Thyssen. Malaga är den större staden på Costa del Sol och Malagaprovinsens huvudstad. Centrala delarna av Malaga består av drygt en halv miljon invånare och hela storstadsområdet av nära en miljon vilket gör Malaga till Spaniens femte största stad. I Malaga råder ett subtropiskt medelhavsklimat som innebär att staden erbjuder solsken året om och bland de varmaste vintrarna i Europa där dagstemperaturen sällan understiger 15 grader. Hamnen, strandremsan och den historiska stadskärnan har under åren förädlats genom ett stort kulturellt utbud, rikt affärsliv och andalusisk gastronomi.

Al municipio página

Málaga Este | Malaga

På Malagas östra sida El Limonar är ett exklusivt bostadsområde i närheten av Malagueta stranden, precis nedanför kallas bukten La Caleta. Här kantas huvudgatan "Paseo del Limonar" av pampiga villor från 1800-talet. Historiskt sett har flera av dessa villor fungerat som små mysiga familjeägda B&B i en parkliknande miljö och fortfarande idag infinner sig lugnet i denna stadsdel trots att stadskärnan endast ligger på några hundra meters avstånd. El Limonar är känt för att vara bland de finaste adresserna i staden och kvadratmeterpriset är därför bland de högsta. Här finns flera skolor representerade, däribland internationella med 2-språkiga examen. I Pedregalejo & El Palo är livsstilen lite mer avslappnad och här finns en lång historia av fiske där de äldsta husen i byn byggdes på 1800-talet, typiska charmen som Costa del Sol en gång blev känt för. Stranden är invånarnas centrum och många livnär/sysselsätter sig med fiske, båtvarv, vattensporter eller strandrestauranger. På helger är det full aktivitet med surfare och vattenskotrar i vattnet och soltörstande turister på stranden. Restaurangerna laddar utegrillarna med nyfångad fisk och spanjorerna spenderar hela eftermiddagarna med släkt och vänner över en långlunch som ibland övergår till flamenco liveshow på kvällarna. Här är det lätt att trivas och socialisera vilket gör att många turister söker sig hit. En annan anledning är att de främsta av landets språkskolor är etablerade och på senare år hör man mer och mer av de skandinaviska språken. Havet är ett genomgående tema och det som står på menyerna. Här är de flesta restauranger genuina och äkta vara men ingen restaurangguide är komplett om man inte nämner El Tintero som ligger sist på strandsträckan och tillhör El Palo. Istället för att beställa från menyer bär servitörerna på löpande band ut rätterna från köket och här gäller att vara snabb att ropa in det man är sugen på. Området är ett måste för fisk & skaldjursälskaren! Lycka är definitionen att avnjuta delikatesserna i en fantastisk färgsprakande solnedgångarna över Malagabukten där man härifrån hamnar i precis rätt läge. I änden av El Palo ligger en småbåtshamn som tillhör området El Candado som också har golfbana, utomhusbassäng samt padel- & tennisbanor. Husen i området är primärt större residens, ofta med privat swimmingpool. Ett tips på middagsrestaurang här är El Refectorium del Campanario som ligger fint högt upp på en bergskulle med bedårande utsikt!

Al municipio página

Malagueta/Monte Sancha | Malaga

Malagueta är stranden närmast centrum som sträcker sig från fyren längst ut i hamnen österut ca 1200m. Det är den mest välbesökta av både Malagabor och turister tack vare läget samt den breda bad-vänliga sandstranden. Här finns så kallade chiriguitos (strandrestauranger) som håller öppet från lunch till sena kvällar. Strandpromenaden är alltid full med aktivitet, framförallt av motionärer som också kan nyttja flertalet strand-gym. Här finns även aktiviteter för barn med klätterställningar, linbanor och uppblåsbara lekpalats ute i vattnet på sommartid. De omkringliggande husen skjuter högt i höjden och främst erbjuds lägenheter. Ett stenkast från stranden följer Paseo de Reding / Paseo de Sancha parallellt. En stadsdel med en helt annan karaktär med 2-vånings kedjehus i olika färger och stora lummiga träd där marknadsstånden trängs på helgerna. Här finns också Malagas tjurfäktningsarena som byggdes 1874 och som 100 år senare utnämndes till ett av Spaniens kulturarv. Arenan är fortfarande i bruk och tjurfäktningar anordnas regelbundet från april till september. Strax intill invigs i slutet av året stadens nya 5-stjärniga hotell Miramar i förstklassig lyx. Byggnaden bär på en anrik historia som startar år 1926, bl.a. har det under åren verkat som sjukhus och domstol.

Al municipio página

Soho | Malaga

Ett måste i Malaga är att uppleva staden vid havet och hamninloppet. Från Centro Histórico tar man en promenad genom den vackra tropiska stadsparken och vidare ut på piren där fyren La Farola tornar upp sig längs ut på promenaden. Hamnen som kallas ”muelle uno” invigdes år 2011 och många håller nog med om att det är det mest arkitektoniska uppseendeväckande kvarteret i staden. Här trängs uteserveringarna och det finns ett brett gastronomiskt utbud med alltifrån traditionella tapas, fisk & skaldjur till orientaliskt, mexikanskt och indiskt. För finsmakaren rekommenderas ett glas veuve clicquot på uteserveringen Godoy och vill man inte stanna där och njuta av utsökta skaldjur så är grannen José Carlos Gracia, som utnämnts till Andalusiens bästa kock, en av de mest innovativa matkreatörerna. Hamnen tar emot de största av världens kryssningsfartyg, bl a jätten M/S Oasis of the seas, vilket gör att förutom flygplatsen så utgör hamnen i Malaga en viktig knutpunkt för resande till havs. En mängd olika turer finns att välja mellan, på några dagar kan du besöka Palma, Korsika & Italien och önskar man komma iväg några veckor kanske en tur till den karibiska övärlden lockar. En viktig sevärdhet att nämna är det franska pop-up muséet Centre Pompidou med 2000-talets främsta konst från Paris, den första filialen att öppna utanför Frankrikes landsgränser. Soho är kvarteret som ligger mellan hamnen och avenyn Alameda Principal som kantas av enorma Fikus träd. Det är här man nu bygger ändstationen centrum för metrotågen och dirigerar om trafiken för att lämna plats för lokal busstrafik. Resultatet kommer bli mer promenadvänligt för fotgängare som kan slussas mellan stadsdelarna på ett smidigare sätt. Soho är området för den kreativa konsten, på flera fasader kan man se otroliga ”streetart”-målningar med budskap om frihet, fred och kärlek. På sina ställen påminns man om en helt annan era i stil med Amsterdams red light district men som numera är ett minne blott. Mot vattnet ligger busshållplatsen "puerto" samt industrihamnen där det finns spännande framtidsplaner över nya ”muelle dos”.

Al municipio página

Torremolinos | Costa Del Sol

Torremolinos är mer än något annat en pionjär inom turismen i Spanien, älskat och välbesökt. Från att på 1950-talet vara ett litet fiskeläge som tillhörde Málaga kommun, förvandlades den lilla byn i och med charterturismens födelse på 1960- och 70-talen till ett av de främsta turistmålen i Spanien och det största i Andalusien. Sedan 1988 är Torremolinos en egen kommun och efter några vilda decennier är staden idag ett något lugnare, men fortfarande lika kärt och älskat, semesterparadis. Då som nu med underbara stränder och en strandpromenad som sträcker sig från Málaga i öster till Benalmádena i väster. En väl dold hemlighet i centrala Torremolinos är den vackra stadsdelen Pueblo Blanco (den vita staden), här finns det gott om mysiga små barer och restauranger, så missa inte att leta upp den! De gamla fiskekvarteren, La Carihuela, finns kvar och utgör idag en mysig strandpromenad skyddad från biltrafik med en kul blandning av spanska fiskrestauranger, "chiringuitos", utländska pubar, barer och småbutiker. I Torremolinos bor 130 olika nationaliteter året runt, över en fjärdedel av de cirka 67 000 invånarna, de flesta européer! I Torremolinos ligger en av kustens mest välrenommerade internationella skolor och flera roliga attraktioner för barnfamiljer såsom Krokodilparken, Aqualand och Botaniska trädgården. Kommunen har en 7 km lång kuststräcka och flera kända och mysiga stränder med stort utbud av restauranger; Los Álamos, Playamar, El Bajondillo, La Carihuela, Montemar och El Saltillo. Just strandpromenaden i Los Álamos har på senare år förvandlats till ett mycket populärt ställe för ungdomar, i alla åldrar, att tillbringa småtimmarna på. Här är de spanska strandbarerna lite mer chic med stora strandsängar, cocktails, livespelningar och diskotek. I Torremolinos finns också fina idrottsinstallationer bland annat för fotboll, tennis, basket, handboll, volleyboll och en 50 meter lång utomhusbassäng. Torremolinos har de senaste åren återvunnit sin ledande roll inom turismen i Andalusien. Kommunikation I Torremolinos finns flera tågstationer (Torremolinos centrum, Montemar Alto, La Colina och Los Álamos) för pendeltåget som avgår till Málaga, flygplatsen, mm, var 20:e minut. Endast ca 10 minuter med bil till Málaga flygplats.

Al municipio página

Más información sobre el uso de cookies