Buscar propiedad o el contenido

Nuestras áreas vecinas

Benajarafe | Costa del Sol

Den mindre orten Benajarafe ligger endast 2 mil ifrån Malaga och många anser att här finns den finaste stranden på Costa del Sol! Benajarafe är en relativt oexploaterad ort och här kopplar man av och njuter av en stressfri miljö långt ifrån massturismen i solen! Äter och dricker gott gör man på en av många s.k chiringuitos, strandrestauranger! Ortsnamnet kommer från Andalusiens arabiskinfluerade historia, Ben ash-Sharif (”Sonen från höjden”). År 1483 utkämpades här det sista slaget om Axarquia! La Torre Moya är ett av många torn längs kusten som förr fungerade som utkiksposter där man med eldar varnade för piraters härjningar. Den gamla tågstationen som var starten för koltransporter till Zafarraya finns kvar och påminner om svunna tider. Området lämpar sig bra för vandringar och cykelturer. Här kan man också hyra häst och rida på stranden! För golfare kan det vara bra att veta att Benajarafe ligger precis mittemellan Baviera Golf och Anoreta Golfbana och till respektive golfbana tar det cirka 10 minuter med bil. Vill man åka skidor gör man det i Sierra Nevada, en ca 2 timmars bilresa ifrån Benajarafe. Benajarafe har ett av de bästa klimatförhållandena i Europa. ”Vintertid” är temperaturen mellan 15-20 grader och på sommaren mellan 25-35 grader.

Al municipio página

Caleta De Velez | Costa Del Sol

Caleta de Velez är en mysig, mindre ort vid kusten som bland annat attraherar golfare med sin 18-hålsbana och drivingrange. Baviera golf passar för både nybörjare och proffs. I Caleta de Velez finns en fiskehamn och marina för sport och segelbåtar. Här finns möjlighet att hyra en katamaran coh ge sig iväg ut till havs och se delfiner hoppa och simma längs med båten! Ursprungligen var detta en fiskeby och bostäderna belägna längs med strandgatan beboddes då mest av fiskarna och deras familjer. Här finns beachvolleybollplan och för de yngre finns flera lekplatser. Längs med stranden serverar flertalet restauranger god nyfångad fisk direkt ifrån hamnen. Vill man åka skidor gör man det i Sierra Nevada, 2 timmars bilresa bort! Varje lördag förvandlas huvudgatan till en populär och välbesökt marknad. Här säljs allt möjligt, bland annat god lokalproducerad frukt och grönsaker till riktigt bra pris! Från Caleta de Velez kan man ta en ca 2-3 km lång strandpromenad till Torre del Mar som har ett större utbud av allt, bland annat shoppingcentret, El Ingenio. Det är bekvämt cykelavstånd till Aquavelis Water Park i Torre del Mar med åkattraktioner som passar både yngre och äldre barn. Området har Europas bästa klimat och ”vintertid” är det mellan 15-20 grader, men på sommaren kan det bli mellan 25-35 grader och då svalkar det med ett bad i havet!

Al municipio página

La Vinuela | Costa del Sol

La Viñuela är en vacker ort som omgärdas av Sierra Tejeda-bergen i La Axarquía-regionen. Lake Viñuela erbjuder möjligheter till bad och olika sporter som jolle segling, windsurfing och kajakpaddling. Det är en av de mest populära turistattraktionerna i provinsen Malaga, ett perfekt område för picknick! Här kan man också vandra, cykla och rida i den vackra naturen. Skidor åker man i Sierra de Nevada på 3 300 meters höjd över havet, ca två timmars bilfärd bort. Odling av oliver har varit huvudsysselsättning sedan romartiden men under 1900- talet började man även producera russin. Varje september firar man russinskörden i La Viñuela med en två-dagars festival, Festival de la Pasa. Det finns flera bra restauranger i området. På 20 minuter är man nere vid kusten och allt vad det kan erbjuda! La Viñuela har ett typiskt inlandsklimat, här är mycket varmt och skönt på sommaren och boende i området kan njuta av cirka 2800 timmar solsken per år. På vintern blir det några grader kallare än nere vid kusten.

Al municipio página

Rincon de la Victoria | Costa del Sol

I detta vackra område finns hela 9 km stränder att njuta av i kommunens större orter, La Cala del Moral, Rincón de la Victoria, Torre de Benagalbón. Samtliga är mycket populära på grund av läget precis vid havet och närheten till Malaga och flyplatsen! Cueva de Tesoro (Skattgrottan) är ett uppskattat turistmål och har årligen många besökare. Havsgrottan består egentligen av flera ”salar” med namn som Örnrummet, Sjöarnas rum, Jungfrurummet, Labyrintgalleriet och Vulcanrummet. Det sägs att kejsaren Tasufín ibn Alí under 1100-talet gömde en värdefull pärla i en av grottorna och faktum är att man funnit mynt från den tiden! Fästningen Casa Fuerte de Bezmiliana byggdes under 1700-talet under Carlos III tid då pirater från Holland och Storbritannien härjade utmed kusten. Nu fungerar den som konstmuseum med temporära utställningar. En 18-håls golfbana i Anoreta Golf, flertalet fotbollsplaner, rugby, cykling, vandring och skidåkning i Sierra Nevada är aktiveter som kan utövas här. I Rincon de la Victoria firas i slutet av september Fiesta del Boquerón Victoriano med diverse aktiviteter för både stora och små. På lördagen och söndagen bjuder kommunen samtliga att prova på boqurones på stranden, ett måste för finsmakare! Klimatet är behagligt året runt och ”vintertid” är det ca 15-20 grader, på sommaren mellan 25-35 grader.

Al municipio página

Torre del Mar | Costa del Sol

Torre del Mar ligger vid kusten ca 40 km från Málagas internationella flygplats. Här finns en fantastisk 4 kilometer lång strandpromenad där så kallade chiringuitos (fiskrestauranger) serverar nyfångad grillad fisk och goda traditionella maträtter. Det härliga subtropiska klimatet möjliggör odling året runt av avokado, mango och citrusfrukter. Uppe i bergen finns stora vinodlingar, bland annat produceras söta viner gjorda på druvan Moscatel. Området är idealiskt för bergsvandringar där man passerar charmiga små vita byar. Grottorna i Nerja ligger lite längre österut och åka skidor kan man göra 3 300 meter över havet i Sierra de Nevada, ca två timmars bilfärd bort. Bara 4 km norrut ligger staden Veléz-Málaga med sin historiska, pittoreska stadskärna och intressanta arkitektur. Där kan man se kyrkor, palats och kloster i morisk och barock stil. Ett besök till vattenparken Aquavelis är populärt för såväl stora som små under varma sommardagar. Här är klimatet behagligt året runt och ”vintertid” är det dagtid ca 15-20 grader, på sommaren blir det varmare och man får räkna med mellan 25-35 grader, beroende på vilken månad det är.

Al municipio página

Velez Malaga | Costa del Sol

Velez-Malaga är en av de snabbast växande städerna i Andalusien och majoriteten av de som bor här är spanjorer. Slottet Fortaleza byggdes på 1200-talet av morerna och ligger uppe på en kulle i den äldsta delen av staden. Härifrån har man en imponerande utsikt över den vackra omgivningen! I den gamla delen märks tydligt att staden har gamla anor, här finns smala kullerstensgator och äldre, vackra byggnader byggda i mudejarstil. Den kände författaren Miguel de Cervantes bodde i en herrgård från 1500-talet i de centrala delarna när han var i staden, Casa de Cervantes. Det är en vacker byggnad som idag fungerar som språkskola. I centrum finns många spanska restauranger och tapasbarer samt även några internationella restauranger att besöka. Varje torsdag är det marknad i Velez-Malaga. Här finns både inomhus och utomhusanläggningar i form av utomhuspool, tennisbanor, basket- och handbollsplaner. I Parque Centro som ligger i utkanten av staden kan man hitta bra cykling- och joggingbanor. Vill man spela golf kan man göra det på Baviera Golf i Caleta de Velez. I Torre del Mar finns vattenparken Aquavelis, shoppingcentret El Ingenio samt den 4 km härliga strandpromenaden precis vid havet! Området är väldigt bördigt och här odlas bland annat jordgubbar samt muskatdruvor som Malagavinerna är gjorda av. Här produceras även olivolja och sockerrör och förr i tiden var det huvudnäringen. Här är varmt och skönt på sommaren och boende i området kan njuta av ett behagligt klimat året runt!

Al municipio página

Más información sobre el uso de cookies